Šport > Kolesarstvo
5532 ogledov

Bivši as: Ne razumem Jumbo-Visme, Roglič pa ...

Primož Roglič Profimedia
Nekdaj odlični avstralski kolesar meni, da Primož Roglič čuti posledice padca iz 11. etape.

Primož Roglič je v 16. etapi dirke po Italiji izgubil približno pol minute časa v primerjavi s tekmecema za skupno zmago. Geraint Thomas ima zdaj pred njim 27 sekund naskoka, Joao Almeida pa 11.

Britanec in Portugalec sta razliko naredila v zadnjih kilometrih etape, ko je na zaključnem vzponu najprej napadel prvi, Thomas pa se mu je kasneje priključil. Nekdanji odlični kolesar Robbie McEwan meni, da je na Rogličevo nemoč vplival padec, ki ga je utrpel v 11. etapi, ko je moral zaradi zloma kolka odstopiti tudi Tao Geoghegan Hart. 

"Na zadnjem vzponu sem opazil, da je nekaj res morda narobe z njim in da se ne počuti dobro. Ko je napadel Almeida, se ni niti zganil, ni poizkušal pospešiti in loviti, napad je spremljal le s pogledom. Sepp Kuss ga je nato s pravim tempom želel pripeljati bližje. Tempo mu je ustrezal, pospeški pa ne. Ko pa je krenil še Thomas in se je pritisk nanj resnično stopnjeval, sem opazil nekaj v njegovem načinu vožnje. To mora biti povezano s padcem, ki ga je utrpel ob odstopu Geoghegan Harta. Roglič je ponavadi na kolesu povsem 'poravnan', izgleda kot dobro namazan stroj, tokrat pa je njegovo desno koleno 'odskakovalo' pod čudnim kotom, na kolesu je izgledal drugače. To vam vzame učinkovitost in nekaj moči, ko jo potrebuješ. Nikoli prej ga nisem videl takšnega in to kaže na to, da ima neko manjšo poškodbo. Videti je ranljiv," je svoja opažanja v oddaji The Breakaway.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

McEwana je začudila taktika Jumbo-Visme, ki je ob načetem kapetanu med etapo navijala močan tempo. "Roglič je večkrat javno namignil, da se morda ne počuti povsem v redu. In nato se je to tudi potrdilo, saj je 'odpadel' v zaključku etape. Ni bil Roglič kot ga poznamo. Da ni stoodstoten, je izjavil tudi po etapi. Le zakaj bi potem pri Jumbo-Vismi počeli vse to? Kot da bi v njegovi ekipi želeli preveriti, kako se v resnici počuti, kašne težave pravzaprav ima. Vedno je tako skrivnosten in previden, da nihče točno ne ve, kaj se z njim dogaja. Vse do takšnega trenutka. Zdaj ima luknjo v oklepu in to bo verjetno vzpodbudilo Thomasa in Almeido, da ga bosta napadla že ob naslednji pravi priložnosti. Ne še v 17. etapi, zagotovo pa v naslednjih gorskih etapah," meni nekdanji avstralski as, ki je na Giru in Touru osvojil po 12 etapnih zmag. Trikrat je na dirki po Franciji tudi osvojil zeleno majico za najboljšega po točkah.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ocvirke 15:36 24.maj 2023.

    Jim je zmankal kačjega švica in žabje preje, za zaklinjanje remca so prevč porabl...

Sorodne novice