Šport > Kolesarstvo
44510 ogledov

Thomas presenečen nad Rogličem: "Kdo ve, zakaj to počne, vprašajte njega!"

Geraint Thomas in Primož Roglič Profimedia
Valižan Geraint Thomas še vedno potrpežljivo čaka, da bo dirka po Italiji končno eksplodirala. Čudi ga, da Roglič še ni napadel.

Geraint Thomas je zadovoljen dočakal tretji teden dirke po Italiji, potem ko je vanj vstopil v najboljšem položaju izmed vseh favoritov za skupno zmago, na drugem mestu, z minuto in osmimi sekundami zaostanka za Brunom Armirailom, ki nima pravih možnosti, da bi v zadnjem tednu uspel zadržati rožnato majico.

Valižan se tako med favoriti nahaja v najboljši poziciji, z dvema sekundama prednosti pred našim Primožem Rogličem in 22 sekundami prednosti pred Joaom Almeido, ki sta se zaenkrat izkazala kot najtežja Thomasova tekmeca v boju za rožnato majico.

Geraint Thomas in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav je zaenkrat v najugodnejšem položaju, se tudi Thomas zaveda, da čeprav je za kolesarji že petnajst od enaindvajsetih etap, se bo prava dirka šele začela, saj je bila trasa letošnje dirke po Italiji zastavljena tako, da pravi ognjemet pričakujemo šele v tretjem tednu.

"Dirka bo slej kot prej eksplodirala. Upam, da bom takrat med najboljšimi. Zaenkrat gre predvsem za igro čakanja, kdo bo prvi trznil. Toda s kar tremi cilji na vrhu vzponov ter zaključnim kronometrom v zadnjem tednu se še marsikaj lahko zgodi," je opozoril Thomas, kateremu pa gre zaenkrat vse po načrtih.

Za Thomasom je namreč začetek sezone iz nočne more, potem ko so mu začetek leta pokvarile poškodbe. Sam se tako niti ni zavedal, v kakšni formi je pričakal dirko, je pa pričakoval, da se bo slednja dvigala iz dneva v dan. Glede na to, da se je moral zoperstaviti našemu Primožu Rogliču, ki je bil na začetku sezone z zmagami na Tirrenu-Adriaticu in dirki po Kataloniji praktično nepremagljiv, ostaja zelo zadovoljen, da ga Slovenec na začetku dirke ni preveč testiral.

Geraint Thomas in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za zdaj sem zelo zadovoljen s tem čakanjem. Če sem iskren, sem vstopil v dirko z željo, da v prvih dveh tednih čim bolj omejim svoje izgube in upam, da najdem prave noge v samem zaključku Gira. To, da sem že zdaj pred vsemi največjimi rivali, je zgolj lep bonus," je razložil nekdanji zmagovalec dirke po Franciji.

Thomas je namreč pričakoval, da bo slovenski kolesar dosti bolj agresiven v prvih dveh tednih in še zdaj ne razume Rogličeve taktike. "Presenečen sem, kdo ve, zakaj to počne. Mogoče se je naučil lekcijo s svojega zadnjega nastopa na Giru. Takrat je zelo zgodaj dal vse od sebe in ga je proti koncu pobralo. Morda pa nekoliko trpi zaradi padcev. Ne vem, morali bi vprašati njega," je zaključil Thomas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice