Šport > Kolesarstvo
19096 ogledov

Thomas o Rogliču: Takšen občutek imam o njem

Primož Roglič Profimedia
Britanec Geraint Thomas še odgovarjal na vprašanja novinarjev, ko je bil Primož Roglič že na avtobusu svoje ekipe.

Kapetan ekipe Ineos Grenadiers Geraint Thomas je na dirki po Italiji ohranil rožnato majico vodilnega tudi po 13. etapi. Čeprav je bilo v skrajšani etapi, v to je organizatorje prisililo znova deževno vreme, pričakovati napade, se to ni zgodilo, vodilni možje v skupnem seštevku pa so ohranili svoje položaje. Thomas ima tako še naprej dve sekundi naskoka pred Primožem Rogličem.

"Moji moštveni kolegi so držali dober tempo, na koncu pa je tudi nasprotni veter povzročil, da je bilo težko napasti. Pričakoval sem močne napade, a mislim, da je bil Primož zadovoljen s tem, da ostanem v rožnati majici še nekaj dni. Zato so nam prepustili kontroliranje dirke, sami pa se varčujejo za naslednji teden. Takšen občutek imam o njem," je po etapi dejal vodilni Valižan.

V naslednjih dneh bo Ineos še naprej moral loviti ubežnike, pri Jumbo Vismi pa bodo Rogličevi pomočniki predvidoma tako opravljali precej manj dela. 

Enako bo precej manj na udaru tudi Zasavec, saj nosilca rožnate majice po vsaki etapi čakajo tudi medijske obveznosti. Tem se je slovenski as z 'nenapadom' izognil. Vse skupaj tudi Thomasu ni bilo najbolj po godu: "Roglič je morda vesel, da sem v rožnatem. Početi moram vse to še kakšno uro (odgovarjati medijem; op.p.), on pa je že na avtobusu in počiva. Zato nam pustijo kontrolirati etape. Mislim, da vse skupaj pelje v velik boj v naslednjem tednu."

Pri Jumbo Vismi niso skrivali zadovoljstva po etapi. "Danes je bil cilj zaščititi Primoža v tej nenavadni etapi in to nam je uspelo," je izjavil trener Arthur van Dongen in izpostavil dejstvo, da so se okoli Rogliča vseskozi nahajali štirje pomočniki: "S tem sem bili izjemno zadovoljen."

"Primož je izgledal zelo močan. S tem spoznanjem lahko krenemo v zadnji teden Gira. Seveda pričakujemo, da se bo še marsikaj zgodilo," je dodal van Dongen.

V prid Slovenca govori tudi število pomočnikov, ki jih ima na voljo. Jumbo Visma je ob Bahrain Victorious in Astani namreč še edino popolno moštvo, Ineos pa kolesari le s šesterico, zaradi covida je odstopil Filippo Ganna, zaradi grdega padca, zlomil si je kolk, pa Tao Geoghegan Hart, ki je bil v času odstopa skupno tretji, le tri sekunde za Rogličem. Pri Ineosu so verjetno računali, da bi lahko v boj proti Primožu postavili dva moža, a se to zaradi nesrečnega padca Britanca ni zgodilo.

    dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • atamama 09:39 20.maj 2023.

    Saj je kar dober ta Roglič, mu bo uspela uvrstitev med prvih 10.

Sorodne novice