Šport > Kolesarstvo
36359 ogledov

Iz Jumbo-Visme sporočili odlično novico!

Primož Roglič Christophe Laporte Wout van Aert Profimedia
Izjemni Christophe Laporte je podaljšal pogodbo z Jumbo Vismo.

Francoski kolesar Christophe Laporte je podaljšal pogodbo z Jumbo Vismo, v kateri je med drugim tudi slovenski as Primož Roglič, ki se ta čas bori za končno zmago na dirki po Italiji. Na spletni strani ekipe so potrdili, da je kolesar, ki se je ekipi pridružil lani, sklenil dogovor do leta 2026.

Tridesetletni Laporte od prestopa k Jumbo-Vismi nastopa kot prerojen. Še posebej izjemno pa je začel to sezono, ko je konec marca zmagal na dirki svetovne serije Gent-Wevelgem, tri dni pozneje pa še na preizkušnji skozi Flandrijo od Roeselareja do Waregema. Lani je takoj po prestopu slavil etapne zmage na dirkah Pariz - Nica, po Franciji in Danski.

Za aktualnega svetovnega podprvaka iz avstralskega Wollongonga naj bi se sicer zanimalo ogromno število ekip, predvsem naj bi prejel bajne ponudbe najmočnejših francoskih ekip, a se je odločil, da svojo zvestobo še naprej obljubi nizozemski ekipi, pri kateri dosega najboljše rezultate v svoji karieri.

"Tukaj se odlično počutim. Ekipa deluje na izjemno profesionalnem nivoju, a vseeno se v njej počutiš domače. Od prvega dne mojega prihoda imam veliko zaupanje v našo ekipo. Za to se lahko zahvalim našim kolesarjem in osebju. Vsak dan napredujem in to si želim še naprej početi s to ekipo. Vem, da če ostanem tukaj, lahko dosežem ves svoj potencial," je odločitev pojasnil odlični Francoz.

Laporte sicer ob Woutu van Aertu, Dylanu van Baarleju in Tiesju Benooto velja za enega najboljših kolesarjev izjemno močne Jumbo-Vismine postave za spomladanske klasike. Prav zaradi te lastnosti se je izkazal tudi za izjemnega pomočnika našega Primoža Rogliča, saj je na največjih etapnih dirkah zadolžen za to, da Primoža varno pripelje skozi zahtevne etape, dostikrat prepredene z vetrovi, ki spominjajo na spomladanske klasike. Prav tako se odlično znajde na čelu glavnine, ko mora slednja naviti tempo za svojega kapetana.

Laporte je bil tako eden izmed glavnih pomočnikov Rogliča ob lanskih zmagah na dirki Pariz-Nica in kriteriju Dauphine, medtem ko je Jonasu Vingegaardu pomagal do zmage na dirki po Franciji.

Francoz je s podpisom nove pogodbe postal ob van Aertu drugi nosilec Jumbo-Visme, ki ga pogodba veže vse do konca sezone 2026, medtem ko je še za leto dlje zvestobo Nizozemcem obljubil Vingegaard. Roglič, Benoot in Van Baarle imajo pogodbe do konca sezone 2025.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice