Šport > Kolesarstvo
5518 ogledov

Evenepoel znova na tleh v zaključku etape, tudi Rogla v težavah

Remco Evenepoel Profimedia
Slab dan za svetovnega prvaka in prvega favorita.

Remco Evenepoel je na peti etapi tokratnega Gira doživel dva padca. V prvega se je zapletel že ob začetku dirke, ko so se kolesarji v glavnini pristali n tleh zaradi potepuškega psa. Svetovni prvak je potreboval kar nekaj časa, da je znova sedel na kolo.

Kaotičen pa je bil tudi zaključek etape. Ta v suhem vremenu ne bi predstavljal težav, a je bilo tokrat cestiče na promenadi v Salernu povsem mokro. Prav zadnji pravi ovinek je zahteval nekaj žrtev, med njimi je bil tudi Primož Roglič, ki je zadnje kilometre nadaljeval na kolesu moštvenega kolega Koena Bouwmana. Kolesarji so sicer v ovinek krenili previdno in z nizko hitrostjo, posledice zato ne bi smele biti hujše.

Slovenčevi pomočniki so nato morali precej naviti tempo, da so ujeli prvo skupino, saj je do padca prišlo že pred zadnjimi tremi kilometri, zato bi se časovne razlike kljub množičnemu padcu upoštevale.

Pri Ineos Grenadiers in Soudal-Quick-Step so bili sicer tako fer, da v ospredju niso pretirano navili tempa. Roglič se je uspel priključiti, nato pa so se kolesarji znova znašli na tleh, med njimi še drugič Evenepoel. Do tega padca je prišlo znotraj zadnjih treh kilometrov. Belgijski as je zato nekaj časa znova mirno obsedel na cestišču, nato nekaj zažugal (verjetno krivcu za padec), nato pa sedel na kolo in se počasi zapeljal proti cilju.

Pred njim so sprinterji obračunali za zmago. Tudi tu je prišlo do padca, čez ciljno črto se je zadrsal sloviti Mark Cavendish, ki je ob tem osvojil peto mesto. Ob njegovih težavah je bil v ogrado sicer potisnjen Filippo Fiorelli, ki si je poškodoval roko, takoj po etapi pa je tako pristal v reševalnem vozilu. 

Zmagal je Kaden Groves pred Jonathanom Milanom in Madsom Pedersenom.

Kaden Groves | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:46 11.maj 2023.

    Pri 2. padcu je bil sam kriv!!!

Sorodne novice