Šport > Kolesarstvo
24868 ogledov

Remco besen, s prstom kazal na krivca za grozljiv padec: "S komolcem je ..."

Remco Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel je obtožil avstralskega sprinterja Kadena Grovesa, da je zakrivil hud množičen padec na drugi etapi dirke po Italiji. Avstralec, katerega je podprla tudi njegova ekipe Alpecin-Deceuninck, je mnenja, da ni storil ničesar narobe.

Kolesarska ekipa Alpecin-Deceuninck je skočila v bran svojemu sprinterju Kadenu Grovesu, potem ko ga je nosilec rožnate majice Remco Evenepoel obtožil, da je zakrivil množični padec na nedeljski drugi etapi dirke po Italiji.

Vsega 3,8 kilometrov pred ciljem v San Salvu je namreč prišlo do množičnega padca, v katerem se je kar nekaj kolearjev znašlo na tleh, še več pa jih je bilo zaradi padca zadržanih v ozadju in so tako kljub sprinterski etapi izgubili pomembne sekunde v skupnem seštevku.

Evenepoel, ki se je vozil v ospredju in se je uspel ogniti incidentu ter je tako ciljno črto prečkal v času zmagovalca, naj bi se v trenutku nesreče nahajal tik ob kolesarju, ki naj bi zakrivil padec in naj bi imel tako najlepši pogled na to, kaj se je v splošni zmedi sploh zgodilo.

"Nahajal sem se tik ob krivcu za incident. Vsi so vedeli, da se tam cesta zoži, da se na levi strani pojavi ograja. Sprinterski vlak Alpecina se je vseeno želel prebiti skozi po levi strani ob ograji in ob tem je Kaden Groves s komolcem odrinil Davideja Bellerinija. Ta se je dotaknil kolesa Josefa Cernyja, ki se je z velikim manevrom uspel zadržati na kolesu. Enako je bilo z menoj, ki sem bil tik za Davidejem, ki me je vodil proti cilju. Zaradi tega njegovega manevra, ko je zavil desno, da bi se rešil padca, je na desni strani ceste prišlo do nesreče, saj niso imeli več prostora," je razlog za grozljiv padec, po katerem pa na srečo ni odstopil noben kolesar, opisal vodilni kolesar skupnega seštevka.

"Ni šlo za pošten manever, ki je bil na koncu glavni razlog nesreče. Škoda, da je moralo priti do tega, saj je šlo za zelo prijetno in enostavno etapo," je prst v avstralskega sprinterja uperil Evenepoel. "Bil sem srečen, da sem se ognil nesreči, saj kar naenkrat slišiš zvok nesreče in pogledaš nazaj in nikjer več ne vidiš nikogar. Gre kar za šok," je zaključil mladi Belgijec.

Ekipa Alpecin-Deceuninck je sicer po etapi nemudoma stopila v bran svojemu sprinterju ter vse skupaj označila zgolj za žalostno naključje, saj Groves s svojo potezo in prerivanjem ni želel povzročiti nesreče ali česa podobnega. Čeprav obžalujejo končni razplet, so mnenja, da Groves ni storil ničesar narobe. Ko je s komolcem odrinil Ballerinija, naj bi se namreč bal, da ga bo slednji stisnil ob ograjo in bo tako on tisti, ki bo končal na tleh.

Kaden Groves | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vse skupaj se je odzval tudi glavni antagonist celotne zgodbe Groves, ki se brani, da do "obrambe s komolcem" pride po "100-krat na etapo" tekom sprinterskih zaključkov. Avstralec je priznal, da je uporabil komolec, da bi ubranil svojo pozicijo na zadku kolesa svojega sotekmovalca, a obenem vztraja, da nesreča ni bila njegova krivda. "Med sprintom se kaj takšnega zgodi po 100-krat, na žalost pa se je včeraj vse skupaj končalo s padcem," je pred začetkom ponedeljkove tretje etape razkril Groves.

"Šlo je za obrambno potezo proti Balleriniju, da se zaščitim pred ograjo. Na žalost, je ob mojem potisku s komolcem izgubil ravnotežje ter zadel kolo Cernyja, ki je nato zavil na drugo stran glavnine, kar je povzročilo verižno reakcijo in na koncu padec. Šlo je za nesrečen splet okoliščin, upam, da je z vsemi uedeleženimi vse v redu ter da bodo lahko nadaljevali z dirko" je svoj pogled na situacijo ponudil Groves, preden se je za konec dotaknil še Evenepoelovih obtožb. "Gre za moštvenega kolega Ballerinija, tako da je dobil od njega verzijo dogodkov. Seveda bo po koncu etape izjavil kaj takšnega."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice