Šport > Kolesarstvo
2047 ogledov

Je epidemije res konec? Zvezdnik poziva: Nosite masko!

Remco Evenepoel Profimedia
Po več koronskih primerih tik pred kolesarsko dirko po Italiji je Remco Evenepoel pozval k okrepitvi ukrepov. "Izguba več kolesarjev v pelotonu mora biti sporočilo vsem, da moramo paziti, ker virus še vedno obstaja. To velja za voznike, športne direktorje in novinarje. Nosite masko," je pozval Belgijec, ki je ob Primožu Rogliču glavni favorit.

V zadnjih dneh je bilo tik pred Girom med kolesarji več okužb s covidom. Še posebej hudo so prizadeti v ekipi slovenskega asa Primož Rogliča, saj so morali kar trije njegovi pomočniki pri Jumbo-Vismi po okužbi zapustiti dirko po Italiji, ki se začne v soboto.

"Vedno je strašljivo, ko so kolesarji izključeni, še posebej zaradi covida. Mislim, da bomo naredili tako, kot smo na zadnji Vuelti. Poskušali bomo ostati čim bolj v naših mehurčkih. Nosite masko, bodite previdni, pogosteje si umivajte roke!" je pozval svetovni prvak Evenepoel.

Koronskih omejitev sicer v kolesarstvu to sezono ni več. Kot je v četrtek povedal tudi Roglič, so zaradi covida v ekipi še bolj pazljivi, a po njegovem potrebuješ tudi nekaj sreče, da ne zboliš.

"Vse te spremembe niso optimalne, nihče si jih ni želel. A vemo, da je covid del vseh nas. Zaradi njega je prišlo do zamenjav v zadnjem trenutku. Na nas je predvsem to, da verjamemo v kogarkoli, ki bo prišel kot zamenjava, naloga ostaja nespremenjena. Spet poudarjamo tisto, kar smo že imeli pred časom - maske, zaščita ... poskušamo poskrbeti vsak zase v najboljši meri in upati, da ostanemo zdravi do konca," je dejal Roglič o najbolj aktualnem dogajanju tik pred Girom.

Komentarjev 1
  • leonardo 16:01 05.maj 2023.

    Ta " zvezdnik" nima časa, da bi prebral kakšna zaščita je maska!