Šport > Kolesarstvo
293 ogledov

Roglič: Moramo se prilagoditi, spremembe niso idealne

Primož Roglič Epa
Dva dni pred začetkom Gira je Primož Roglič, eden glavnih favoritov za zmago, na novinarski konferenci razkril zadnje podrobnosti priprav na dirko.

Največ pozornosti je bilo namenjenih okužbam s covidom, ki je močno zdesetkala in spremenila postavo Jumbo Visme.

"Vse te spremembe niso optimalne, nihče si jih ni želel. A vemo, da je covid del vseh nas. Zaradi njega je prišlo do zamenjav v zadnjem trenutku, ki še potekajo. Na nas je predvsem to, da verjamemo v kogarkoli, ki bo prišel kot zamenjava, naloga nas vseh ostaja nespremenjena. Spet poudarjamo tisto, kar smo že imeli pred časom - maske, zaščita ... poskušamo poskrbeti vsak zase v najboljši meri in upati, da ostanemo zdravi do konca," je dejal Roglič o najbolj aktualnem dogajanju v ekipi, ki je doživela že tri spremembe v postavi zaradi okužb.

"Spopadli se bomo s tem, našli rešitve in šli na dirko s tistimi, ki smo tukaj. Covid je žal del življenja. Ni več tako resno, toda ko si bolan, imaš kot športnik na najvišji ravni težave. Edino, kar lahko naredimo, je, da pazimo. Moramo biti skrbni pri stvareh, ki jih že počnemo, in upamo na najboljše. Potrebuješ pa tudi nekaj sreče, da ne zboliš," je o tej temi še dejal slovenski as.

Poudaril je, da se načrti niso spremenili. Sam bo še vedno dal od sebe vse, podobno pa pričakuje od sotekmovalcev. Razlika je le v tem, da se bodo morali prilagoditi novincem v ekipi, ki so specialisti za druga področja kolesarstva kot tisti trije, ki so odpadli.

Na vprašanje, kako se počuti kot eden najizkušenejših na startu, pa je duhovito dejal, da je "kot vino, starejši in boljši". Meni, da ima več izkušenj, kako močan je, pa bo vidno že v naslednjih dneh.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Dodal je, da letošnji Giro ne bo samo boj med njim in Remcom Evenepoelom, ki sta v dneh pred startom najbolj izpostavljena. "Ne bova samo dva, na Giru je kup dobrih kolesarjev in šampionov. Glavna točka bo, da boš najboljši vseh 21 dni. Ne bo veliko prostora za napake, treba bo vzdrževati visoko raven."

Sobotna prva etapa bo vožnja na čas; Roglič pravi, da se s podrobnostmi trase še ne ukvarja. "Nisem se še posvetil trasi, to bom naredil šele na dan, ko se bo dirka začela. Šele ko je cesta zaprta, lahko vidiš popolno traso. Zdaj smo tu in se že veselim te naslednje avanture, tri tedne popotovanja po Italiji."

Ena od etap, kronometer s ciljem na Višarjah nad Trbižem, bo zaradi bližine Slovenije zagotovo privabila veliko njegovih navijačev. Roglič pravi, da bo vse to dodaten mik in spodbuda.

"Upam, da jih bo čim več. Etapa pride zelo blizu Sloveniji, tik ob mejo. Vsekakor je nekaj izjemnega, da vidiš slovenske zastave in slišiš slovenščino ob cesti. Upam, da lahko poskrbim za lep rezultat in da bomo vsi zadovoljni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice