Šport > Kolesarstvo
12969 ogledov

Eden glavnih favoritov brez nastopa na Giru: Srce se mi lomi

Giulio Ciccone Profimedia
Italijanski kolesar ne bo nastopil na domači tritedenski dirki.

Italijanski kolesar Giulio Ciccone (Trek - Segafredo, ki je sodil v krog favoritov za uspeh na dirki po Italiji, ne bo nastopil na Giru. Sodelovanje mu je preprečila okužba s koronavirusom. Na začetku minulega tedna je bil pozitiven na testu, v zadnjih dneh pa ni mogel trenirati, saj simptomi niso izginili.

"Srce se mi lomi, ker bom moral izpustiti Giro," je dejal Ciccone, največji up italijanski navijačev za tokratno domačo pentljo. "Ne najdem besed, ki bi opisale, kako se trenutno počutim. Nastopil bi na svoji najljubši dirki in to po najuspešnejšem začetku sezone doslej. Startal bi v Abruzzih, kjer imam svoj dom, gre za zgodovinsko, unikatno zadevo," je še dodal razočarani kolesar.

"A poslušati moram svoje telo. Okrevati moram na najboljši način, saj bo sezona še dolga, z nastopom na Giru pa bi lahko ogrozil celotno nadaljevanje leta," je zaključil Ciccone. Ta se je v tej sezoni na vseh večetapnih dirkah, kjer je nastopil, v skupnem seštevku uvrstil v prvo deseterico.

Na dosedanjih nastopih na Giru je Ciccone zabeležil tri etapne zmage, leta 2019 pa je osvojil majico za najboljšega na gorskih ciljih.

Na Giru, ki se bo začel v soboto, za največja favorita sicer veljata svetovni prvak Remco Evenepoel (Soudal–Quick-Step) in Primož Roglič (Jumbo Visma).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice