Šport > Kolesarstvo
13145 ogledov

Zakrpali luknjo, ki je bila usodna za Pogačarja, javnost ogorčena

Tadej Pogačar TdF Epa
Lokalne oblasti so dva dni po padcu Tadeja Pogačarja sanirale poškodovano cestišče.

Kolesarski sladokusci preteklo nedeljo na dirki Liege - Bastogne - Liege niso dočakali spopada med Remcom Evenepoelom in Tadejem Pogačarjem, potem ko je slednji po padcu v 85. kilometru odstopil zaradi poškodbe zapestja.

Ob odsotnosti najboljšega kolesarja je Belgijec ugnal vso konkurenco in tako ubranil lansko zmago na prestižni dirki.

Primož Roglič in Remco Evenepoel Ne želi vedeti Šport Roglič razkril, čemu se tik pred Girom silovito izogiba: "Dirka bo pokazala!"

Pogačar je na dirki plačal visok davek zaradi velike luknje v cestišču, v katero pa ni zapeljal on, temveč danski kolesar Mikkel Frølich Honoré, ki je ob tem predrl obe gumi in ob padcu spodnesel še glavnega favorita za končno zmago. Za razliko od Slovenca jo je 26-letni Danec odnesel brez hujših poškodb.

"Hvala vam za vsa sporočila po moji nesreči na dirki Liege-Bastogne-Liege," je na družbenih omrežjih sporočil Honoré. "Pogovarjal sem se s Tadejem Pogačarjem in mu zaželel čim hitrejše okrevanje. To je kolesarstvo. Z mano je vse v redu," je dodal.

 | Avtor: Instagram Instagram

"Utrpel sem pretres možganov in nekaj odrgnin. Zelo sem vesel, da z mano ni nič hujšega, saj sem padel pri zelo visoki hitrosti," je v nadaljevanju zapisa še sporočil Danec. "Vzel si bom nekaje premora za okrevanje, nato pa se bom spet posvetil treningu," je zaključil.

Giulio Ciccone Tik pred Girom Šport Eden najtežjih Rogličevih tekmecev okužen s korono, kaj to pomeni za Giro?

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Dva dni po dirki so se zganile tudi lokalne oblasti v občini Bertogne, ki so usodno luknjo zakrpale z nekaj asfaltnimi obliži. "Zelo pametno, da ste luknjo zakrpali PO KONCU dirke," je poročanje belgijskega medija sarkastično pospremil nek lokalni prebivalec. "Kar je še slabše, se tole popravilo ne bo dolgo obdržalo. Prav neverjetno, da še vedno niste obnovili te ceste," je dodal.

Ogorčeni so bili tudi uporabniki družabnih omrežij. "Predstavljajte si, da bi bila dirka v Sloveniji in bi se takole poškodoval belgijski kolesar. Kakšni bi bili komentarji na račun cest, organizatorjev, ...?" se je upravičeno spraševal slovenski uporabnik M@ticV.

Tadej Pogačar Zaskrbljujoče Šport Pogačarjeva poškodba ima lahko zelo resne posledice

Komentarjev 2
  • munja 19:20 27.april 2023.

    Boris, pa še nam povej, ki nismo v Belgiji, oni že vedo, kot si omenil.

  • Boris 16:54 27.april 2023.

    Pozdrav iz Bruslja. Ne vem kaj se zgražate, to da je bila popravljena še v tem letu je itak samo po sebi neverjetno, tisti ki ste v Belgiji boste vedeli o čem govorim.