Šport > Kolesarstvo
2159 ogledov

Eden najtežjih Rogličevih tekmecev okužen s korono, kaj to pomeni za Giro?

Giulio Ciccone Profimedia
Nastop odličnega Italijana na največji domači dirki je pod velikim vprašajem, potem ko se je dober teden dni pred začetkom dirke okužil s koronavirusom.

Odlični italijanski kolesar Giulio Ciccone je upal, da bo odličen začetek sezone kronal z uspešnim nastopom na največji italijanski kolesarski dirki, slovitem Giru d'Italia. Toda vsega dober dni pred začetkom "corse rose" je kolesar ekipe Trek-Segafredo prejel novico, da je pozitiven na koronavirus.

Ciccone je sicer še v nedeljo blestel na slovitem spomeniku kolesarstva, dirki Liege-Bastogne-Liege, ki jo je sicer končal na 13. mestu, čeprav je dolgo kazalo na še boljšo uvrstitev, ko sta se z moštvenim kolegom Mattiasom Skjelmose Jensenom poleg Toma Pidcocka še najbolje upirala odločilnemu napadu Remca Evenepoela.

Toda kljub nekoliko čudnemu počutju je Italijan uspel dirko končati na 13. mestu, medtem ko se je v ponedeljek zjutraj že zbudil s simptomi Covida-19. Nato je prišla potrditev, da je Ciccone pozitiven. Iz ekipe so že sporočili, da bo Ciccone v naslednjih dneh počival, medtem ko bo zdravniška služba spremljala njegovo situacijo. Nastop na Giru je tako pod vprašajem.

"Udeležba Giulia Cicconeja na Giru je trenutno na 'standbyju', odločitev pa bo padla po oceni njegovega okrevanja, potem ko bo oddal negativen Covid test. Končna odločitev bo sprejeta v dneh tik pred dirko," so sporočili iz ekipe.

Ciccone sicer ni edini kolesar, ki se je v zadnjem času okužil s koronavirusom, potem ko sta morala svoj nastop na dirki Liege-Bastogne-Liege zaradi okužb odpovedati že kolesarja Jumbo-Visme Sam Oomen in Tosh van der Sande.

"Težko sem sprejel to novico. Še tretjič pozitiven. Imam sicer zgolj mile simptome, toda gre za hud udarec moji morali. Vse skupaj lahko zgolj sprejmem in upam na uspešno okrevanje do Gira," je italijanski kolesar, ki se že nahaja doma v izolaciji, sporočil preko Twitterja.

Koronavirus je sicer v preteklosti že pokvaril Cicconejeve načrte, ki nikakor nima sreče z velikimi tritedenskimi dirkami. Okužba mu je tako pokvarila nastop na Giru leta 2020, medtem ko je v lanski sezoni odstopil po padcu v zadnjem tednu, potem ko je imel praktično že zagotovljeno uvrstitev vsaj med najboljšo šesterico. Prav tako je zaradi padca predčasno zaključil lansko Vuelto.

Giulio Ciccone | Avtor: Profimedia Profimedia

Ciccone je sicer fantastično odprl sezono, potem ko je slavil na eni izmed etap na dirki po Valencii, medtem ko je prav tako dobil etapo ter bil edini, ki se je lahko vsaj približno enakopravno kosal s Primožem Rogličem in Remcom Evenepoelom na nedavni dirki po Kataloniji. Na Valonski puščici pa je dosegel odlično peto mesto.

Ravno Roglič in Evenepoel sicer veljata za prva favorita dirke po Italiji, toda kolesar iz regije Abruzzo, kjer se bo dirka v soboto 6. maja tudi uradno začela, je veljal za enega najresnejših tekmecev obeh "nezemljanov". V zelo močni ekipi Trek-Segafreda naj bi tako ob dveh lovcih na etape, Baukeju Mollemi in Madsu Pedersenu, imel vlogo kapetana, ki bi se boril za skupni seštevek, ali vsaj posamične etape, če bi predčasno izpadel iz boja za najvišja mesta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • BenX 11:41 26.april 2023.

    Ja le kaj bi to naj pomenilo? Če bo fizično ok bo vozil, če ne pač ne. Verjetno ni edini, ki je staknil kako virozo.

Sorodne novice