Šport > Kolesarstvo
5588 ogledov

Slaba novica, Pogačar po padcu na operacijo

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar zaradi zloma zapestja pod nož.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar si je ob padcu na dirki Liege-Bastogne-Liege zlomil dve kosti v zapestju leve roke in bo moral na operacijo, je v izjavi za javnost sporočilo njegovo moštvo UAE Team Emirates.

Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je padel po 84,5 km dirke, potem ko si je po poročanju različnih virov, tudi Eurosporta, na krajšem spustu predrl gumo in padel skupaj z Dancem Mikkelom Honorejem (EF Education-EasyPost).

Oba sta morala zaradi poškodb odstopiti, Pogačarja pa so z ekipnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico. Tam so ugotovili zlom dveh kosti v levem zapestju, in sicer lunice in čolniča, zaradi česar bo potreboval operacijo, je potrdilo zdravstveno poročilo ekipe emiratov. To bo opravil pri specialistu za tovrstne poškodbe v Genku.

Pogačar je na zadnji dirki pred pripravami na dirko po Franciji lovil ardenski trojček, potem ko je slavil na dirki Amstel Gold in Valonski puščici.

Pogačar je bil v tej sezoni tako rekoč nepremagljiv, saj je kar 12-krat slavil, nazadnje v sredo na Valonski puščici. S tem si je odprl vrata, da bi postal prvi kolesar v zgodovini, ki bi v eni sezoni dobil spomenik po Flandriji in vse tri ardenske klasike.

Prvič v karieri je odstopil zaradi padca, pred tem je od leta 2019, ko je prestopil v ekipo UAE Team Emirates, petkrat brez uvrstitve ostal bodisi zaradi slabše pripravljenosti bodisi zdravstvenih težav na dirkah Amstel Gold (2019), klasiki San Sebastian (2019, 2022), bretanski klasiki v Plouayju (2021) ter na dirki po Emiliji (2021).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice