Šport > Košarka
2541 ogledov

Stroj se ne ustavlja! Pogačar spisal zgodovino

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je spisal zgodovino ...

Tadej Pogačar, slovenski kolesarski super šampion se je vnovič vpisal v zgodovino. Z zmago na dirki za Valonsko puščico je postal sedmi kolesar v zgodovini, ki se lahko pohvali z zmagami na vseh treh prestižnih ardenskih klasikah. Na Liege-Bastogne-Liege je bil najboljši lani, zmagi na dirki Amstel Gold pa je danes dodal še Valonsko pušcico.

Dirka se je odločila v zaključnih metrih, Pogačar je na sicer kratkem (1,3 km dolgem) zaključnem vzponu na Mur de Huy zlomil vse konkurente, ki mu niso mogli več slediti, ko je slovenski šampion 150 metrov do cilja navil obrate na polno. Pospremili so ga lahko le s pogledom ... Drugo mesto je sicer z istim časom vpisal Danec Mattias Skjelmose Jensen, tretje pa izkušeni Španec Mikel Landa. Soliden nastop je pokazal tudi Landov moštveni kolega Matej Mohorič, v odločilnih trenutkih je bil v ospredju, na koncu pa je zasedel 23. mesto, za rojakom je zaostal 15 sekund.

V cilju po zmagi mu je novinar v prvem intervjuju dejal: "Vedno zmagaš, kajne?" Pogačar je odgovoril v svojem slogu: "Nikoli se ne naveličaš ciljno črto prečkati prvi. Zelo uživam v temu in hvaležen sem, da se lahko pohvalim s tem dosežkom. Užival bom v tem trenutku, kolikor se bo dalo."

Pogačar je sicer v tej sezoni zmagal še dvanajstič, prav toliko zmag ima tudi na enodnevnih dirkah v svoji karieri.

Doslej so dirke Amstel Gold, Valonska puščica in Liege-Bastonge-Liege dobili Eddy Merckx, Bernard Hinault, Michele Bartoli, Danilo Di Luca, Davide Rebellin in Philippe Gilbert, zadnja dva sta na vseh zmagala v eni sezoni. V nedeljo bo na dirki Liege-Bastogne-Liege Pogačar, kolesar ekipe UAE Emirates, lovil še ta zgodovinski dosežek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 19:31 19.april 2023.

    Čakam božje razodetje o mamilah??

  • Avatar Leon
    Leon 17:46 19.april 2023.

    Vpisal se je med legende pri 24 letih ...

  • Pepe007 16:48 19.april 2023.

    Bravo!