Šport > Kolesarstvo
5335 ogledov

Ne boste verjeli, kaj je napravil Pogačar, ko ga je za nagrado pričakalo pivo

Tadej Pogačar Profimedia
Tudi ko pride čas za pitje piva, lahko Tadeju Pogačarju vsi le gledajo v hrbet.

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar je odlično odprl teden treh slovitih ardenskih klasik, potem ko je na spektakularen način slavil na največji nizozemski kolesarski klasiki, dirki Amstel Gold.

Pogačarja sicer že v sredo čaka slovita Valonska puščica, a si je kolesar iz Klanca pri Komendi vseeno lahko dal tudi malo duška po spektakularni nedeljski zmagi, ko se je s silovitim napadom na Keutenbergu 28 kilometrov pred ciljem znebil še Irca Bena Healyja in Britanca Toma Pidcocka ter s solo vožnjo z veliko prednostjo prikolesaril v cilj.

Dirko po nizozemski provinci Limburg namreč že vse od njene prve izvedbe leta 1966 sponzorira slovita nizozemska pivovarna Amstel, po kateri se dirka tudi imenuje. Tradicionalno tako kolesarje na stopničkah poleg vseh drugih nagrad namesto penine pričaka tudi kozarec Amstelovega piva.

In če sta ob podelitvi Healy in Pidcock zgolj nekoliko namočila ustnice, ker tako zahteva protokol, je Tadej Pogačar ponovno navdušil vse zbrane. Suvereno je namreč dvignil kozarec ter na veliko navdušenje gledalcev njegovo vsebino izpraznil na dušek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bozo197 07:10 18.april 2023.

    Zakaj nebi verjel, da bo spil pivo ... več ur na kolesu in pripada kakšna pijača ... brez injekcij pa očitno tudi v komentarjih ne gre ... nekateri ste zboleli na možganih ... lep dan vsem !

  • Boschtjan Zupanchich 21:52 17.april 2023.

    A je ta oni ta cepljeni , ali je oni ta drugi , Roglič cepljen ? Ali sta oba cepca ?

Sorodne novice