Šport > Kolesarstvo
4693 ogledov

Legendarni kolesar navdušil! Pogačarja je izbral za ...

Alberto Contador in Tadej Pogačar Reševalni pas/Twitter
Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar sta osvojila vsak po tri izmed petih velikih kolesarskih spomenikov. Ali lahko kateremu kolesarju uspe osvojiti vseh pet? "Ja, Pogačarju!" pravi legendarni Alberto Contador.

Potem ko je izjemni Mathieu van der Poel letos svoji zbirki dodal še dirki Milano-San Remo ter Pariz Roubaix, naš šampion Tadej Pogačar pa dirko po Flandriji, se velik del kolesarskih navdušencev sprašuje, ali lahko komu izmed najboljših kolesarjev na svetu uspe zbrati vseh pet legendarnih spomenikov kolesarstva. Po mnenju legendarnega Alberta Contadorja je temu bližje le eden izmed obeh velikih rivalov, to je Tadej Pogačar!

Obema sicer manjkata še dva slovita "monumenta". Pogačar je namreč letos dvema zmagama na dirki po Lombardiji in eni na dirki Liege-Bastogne-Liege dodal še dirko po Flandriji, van der Poel pa je dvema zmagama na dirki po Flandriji v letošnji sezoni dodal še Milano-San Remo in Pariz-Roubaix.

Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Našemu kolesarju ekipe UAE Team Emirates tako manjkata le še Milano-San Remo (v preteklosti 12., 5. in 4.) ter Pariz-Roubaix (še ni nastopil), medtem ko kolesarju Alpecin Deceunincka manjkata še dirka po Lombardiji (v preteklosti 10.) in dirka Liege-Bastogne-Liege (v preteklosti 6.). Oba mlada kolesarja sta tako najverjetnejša kandidata trenutne generacije kolesarjev, da jima uspe nekaj, kar se že leta zdi nepredstavljivo. Da po Riku van Looyu, Eddyju Merckxu in Rogerju de Vlaemicku ponovno nekomu uspe "pomesti" vseh pet spomenikov kolesarstva.

In ravno o tej temi je spregovoril legendarni Alberto Contador, zmagovalec vseh treh velikih tritedenskih dirk in eden največjih kolesarjev vseh časov, ki je podal svoje mnenje, da bo ravno Slovenec naslednji kolesar, ki mu uspelo združiti vseh pet velikih spomenikov kolesarstva. Poagačar naj bi namreč bil sposoben zmage na vsakem izmed terenov, medtem ko naj bi bila dirka po Lombardiji preprosto prezahtevna za Van der Poela.

"Izbral bom Pogačarja, saj verjamem, da lahko napade tudi Roubaix. Mogoče bi bila letošnja sezona primerna, da bi si nabral nekaj izkušenj. Mislim, da je lahko Pogačar ob nekaj malega sreče zelo konkurenčen. Po drugi strani pa bo Mathieu ob teh drugih odličnih kolesarjih imel nekaj več težav z Lombardijo," je za svojega favorita Pogačarja podprl legendarni "El Pistolero".

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice