Šport > Kolesarstvo
8013 ogledov

Odpadel še en velik Pogačarjev tekmec, Tadej velik favorit

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar bo nastopil prvič po fantastični predstavi na dirki po Flandriji.

V nedeljo bo na sporedu enodnevna dirka Amstel Gold, na nizozemskih cestah pa bo tokrat velik favorit Tadej Pogačar. Že prej je bilo znano namreč, da se dirke ne bosta udeležila specialista za klasike Mathieu van der Poel in Wout van Aert, zdaj pa je tudi jasno, da bo zaradi težav s kolenom, poškodoval se je na dirki po Flandriji, manjkal tudi nekdanji svetovni prvak Julian Alaphilippe.

Francoz bo izpustil tudi Valonsko puščico, to dirko je dobil kar trikrat, še vedno pa je vprašljiv tudi njegov nastop na naslednjem 'spomeniku' - dirki Liege-Bastogne-Liege. To je leta 2020 spektakularno izgubil proti Primožu Rogliču. Takrat se je Francoz že veselil zmage, se zravnal na kolesu in dvignil roke, Zasavec pa je vztrajal in ga pred ciljno črto tudi prehitel. Roglič je takrat osvojil prvo slovensko zmago na spomenikih, njegov uspeh je naslednje leto ponovil Pogačar. 

Slednji je po zmagi na dirki po Flandriji izpustil dirko Pariz-Roubaix, ki mu precej manj ustreza, in si za nov boj s tekmeci izbral Amstel Gold Race, dirko, ki poteka od leta 1966. Na njej sta slavila že tudi van der Poel, Mathieu je uspeh svojega očeta Adrija van der Poela (1990) ponovil leta 2019, in van Aert (2021). Slovenci na tej preizkušnji še niso stopili na najvišjo stopničko.

Pariz - Roubaix Mathieu van der Poel Video Šport Mohorič zamudil ključni trenutek na "kraljici vseh klasik"

Tokrat bodo imeli v ognju dve železi, v ožji krog favoritov bo namreč sodil tudi Matej Mohorič, slednji bo pri ekipi Bahrain Victorious lahko računal tudi na pomoč 22-letnega Matevža Govekarja. Z močno zasedbo bo nastopil tudi Ineos, ob Tomu Pidcocku bo nastopil tudi dvakratni zmagovalec te dirke Michal Kwiatkowski (2015, 2022).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice