Šport > Košarka
12424 ogledov

Rogliču določili pomočnike, med njimi tudi Slovenec

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič bo na italijanski pentlji računal tudi na pomoč Jana Tratnika in Seppa Kussa.

Primož Roglič je na dirki po Italiji leta 2019 osvojil tretje mesto, takrat je rožnato majico osvojil Ekvadorec Richard Carapaz, za Zasavca pa so bile to prve stopničke na največjih dirkah. Kasneje se na Giro ni vračal, posvečal se je Touru in Vuelti, na slednji je zabeležil tri skupne zmage.

Tokrat je njegov glavni cilj sezone znova italijanska pentlja, kjer naj bi bil njegov največji tekmec znova Belgijec Remco Evenepoel, ki ga je sicer slovenski as po izenačenem boju premagal na nedavni dirki po Kataloniji. Z zmago na slednji je Roglič zdaj edini kolesar, ki je dobil šest od sedmih velikih enotedenskih dirk (poleg Katalonije še Pariz - Nica, Tirreno - Adriatico, Baskija, Romandija in kriterij Dauphine). Manjka mu le še dirka po Švici.

Pri Jumbo-Vismi, kjer si sicer želijo predvsem ponovitve uspeha na lanskem Touru, ko je slavil Jonas Vingegaard, so tudi v pomoč Rogliču sestavili ekipo s precej znanimi imeni. Rogla bo tako med drugimlahko računal na rojaka Jana Tratnika, izjemno izkušenega Nizozemca Roberta Gesinka, odličnega italijanskega kronometrista Edoarda Affinija in Američana Seppa Kussa, ki ima tudi slovenske korenine in je v preteklosti kot odličen hribolazec sodeloval pri vseh Rogličevih uspehih na dirki po Španiji.

Dirka po Italiji se bo sicer začela 6. maja in se po 3.489,2 kilometrih ter 51.400 metrtih višinske razlike končala 28. maja, tokrat v Rimu.

Komentarjev 1
Sorodne novice