Šport > Kolesarstvo
25415 ogledov

Cel vikend se je prerekal s Primožem, na koncu pa o njem izrekel to ...

Primož Roglič Remco Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel in Primož Roglič sta na dirki po Kataloniji uprizorila pravi spopad titanov, med šampionoma pa kljub kakšnemu nesoglasju vlada izjemno spoštovanje.

Letošnja dirka po Kataloniji je bila prava poslastica za kolesarske sladokusce, potem ko je celotna dirka minila v znamenju dveh (ob Tadeju Pogačarju in Jonasu Vingegaardu) najboljših kolesarjev za etapne dirke. Primož Roglič in Remco Evenepoel sta uprizorila pravi kolesarski šov!

Na koncu se je dirka tudi končala na najlepši možni način, saj je izjemni Slovenec dobil skupni seštevek ene izmed redkih največjih dirk, ki so mu še manjkale v njegovi zbirki, obenem pa je zadnjo prestižno etapo na ulicah Barcelone prepustil svojemu velikemu rivalu, kateri je na koncu v skupnem seštevku zaostal za vsega skupaj šest sekund.

Primož Roglič Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič in Remco sta sicer naravnost dominirala na dirki po Kataloniji, saj sta bila najmočnejša na kar štirih izmed sedmih etap ter zgolj na dveh sprinterskih etapah nista končala med prvo trojico.

Že na prvih etapah je bilo moč opaziti veliko spoštovanje med obema šampionoma, ki sta si v cilju vedno nemudoma čestitala, tudi v intervjujih po etapah pa sta drug o drugem govorila z izbranimi besedami.

Toda njuno prijateljstvo in vzajemno spoštovanje je bilo na veliki preizkušnji na sobotni in nedeljski etapi, ko je Remco poizkušal s številnimi napadi, ko pa sta se otresla vseh zasledovalcev, mu Slovenec ni želel pomagati pri narekovanju tempa.

Primož Roglič Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož je namreč dobro vedel, da se ga Belgijec ne bo mogel znebiti in tako pridobiti izgubljenega časa v skupnem seštevku, zato bi Rogliču dosti bolj odgovarjalo, če bi ju glavnina do konca ujela in pobrala bonusne sekunde na cilju, ki so bile še edini adut Remca v boju za skupno zmago.

Mladi Belgijec tega nikakor ni mogel razumeti, zelo očitno se je jezil in kričal na našega kolesarja, toda tako izkušenega kolesarja, kot je Primož, ni mogel vreči iz tira.

A če smo pričakovali, da bo po njunem nesoglasju na zadnjih dveh etapah imel Evenepoel po sami dirki kakšne pripombe čez Rogliča, smo se močno motili. Kljub porazu in nezadoljstvu s Primoževimi potezami na zadnjih etapah je Remco na koncu ohranil svoje dostojanstvo ter o Rogliču govoril v samih presežkih.

"Zelo sem zadovoljen po težki dirki. Vedel sem, da se bo na takšni trasi Rogliča težko otresti. Kot ekipa smo dokazali, da smo najmočnejši na dirki. Prevzeli smo odgovornost in narekovali ritem. Zaslužili smo si zmago. Imela sva lepo bitko s Priomožem in vesel sem, da sem ga v etapi premagal," je po etapi za organizatorje dejal 23-letni Evenepoel, ki takrat še ni vedel, da mu je Roglič etapno zmago dejansko podaril.

"To je vendarle Primož, je eden najboljših kolesarjev na svetu. Ko je v res 'top' formi, je najbrž celo najboljši. Vedel sem, da če mi bo lahko kdo sledil, bo to zagotovo on. Je tudi malce lažje braniti majico, kot jo napadati. Vse čestitke Primožu, za njim je fantastičen teden, sam pa sem presrečen, da sem dobil to slovito etapo v Barceloni," je o svojem tekmecu in njunem dvoboju za konec izjavil Remco, ki je bil ob tako dobro pripravljenem Rogliču vesel tudi drugega mesta v skupnem seštevku.

Vsem kolesarskim sladokuscem pa se po takšni dirki po Kataloniji že počasi cedijo sline v pričakovanju slovitega Gira, na katerem bosta zelo verjetno ponovno glavni vlogi imela Primož in Remco. Dva velika rivala, med katerima pa vlada izjemno spoštovanje.

 

Komentarjev 2
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:14 28.marec 2023.

    Lepo se je videlo, da se Primož sploh ni boril za zadnjo etapno zmago in je to podaril...Tak je pač naš Primož, vsaka mu čast...To ni storil prvič in je tudi zato naš najboljši kolesar..

Sorodne novice