Šport > Kolesarstvo
1395 ogledov

Roglič se je šampionsko otresel velikega tekmeca in zmagal

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je dobil neposreden dvoboj s konkurentom.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) veljata za največja favorita letošnje dirke po Italiji, njun prvi letošnji dvoboj pa lahko ljubitelji kolesarstva spremljajo že na tokratni dirki po Kataloniji. Po štirih etapah sta imela oba šampiona isti skupni čas, majico vodilnega pa je vseeno nosil Zasavec, saj je na posameznih etapah zbral nekoliko boljše uvrstitve, oba sta sicer dobila po eno etapo.

Tadej Pogačar 'Mala Flandrija' Šport Pogi v obračunu treh velikih za zmago, odličen tudi Mohorič

Peta etapa je tako ponujala nov dvoboj med kolesarjema, ki sta razred zase na tokratni katalonski preizkušnji. V etapi, ki se je končala z vzponom, sta jima v zadnjih kilometrih lahko sledila le kolesarja moštva UAE Team Emirates Joao Almeida in Marc Soler. A tudi slednja sta bila brez možnosti, ko sta se Roglič in Evenepoel udarila za zmago, precej močnejši pa je bil v zadnjih metrih nato Slovenec.

Ta je ciljno črto tokrat prečkal šest sekund pred Evenepoelom, Almeida je zaostal 12 sekund za slovenskim asom. Za Rogliča je bila to 71. zmaga v karieri in druga na letošnji preizkušnji po Kataloniji, potem ko je dobil tudi ponedeljkovo uvodno etapo.

V skupnem seštevku je Roglič prednost povišal na deset sekund, za prvo mesto je dobil tudi 10 bonus sekund, štiri več od drugega Evenepoela. Na tretje mesto je v seštevku napredoval Almeida.

"Vesel sem. Še enkrat bom poudaril, da se šele vračam, zato je težko vedeti, kako se bom počutil po takšnih naporih. Ampak res sem zelo zadovoljen, kako se je etapa razpletla," je v izjavi za organizatorje dirke dejal Roglič.

"V prvi etapi sem dejal, da je bilo dovolj že 300 ali 500 m vzpona. Ta vzpon je bil nekoliko daljši, a gre mi vse bolje," je dodal. "Težko bo do samega konca, čakata nas še dve zahtevni etapi. Ne toliko jutrišnja, zagotovo pa nedeljska. Dirkali bomo, dali vse od sebe in videli, kam nas bo to popeljalo," je sklenil slovenski as.

V soboto bo na sporedu razgibana etapa od Martorella do Molins de Reija. Dolga bo 174,1 km. V nedeljo bo zaključek sedemdnevne preizkušnje v Barceloni s kratko, a razgibano etapo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice