Šport > Kolesarstvo
35748 ogledov

Napadel Rogliča, zmaga Slovenca ni bila čista: "Ne morete ga kriviti ..."

Primož Roglič Profimedia
Belgijec še vedno ni pozabil obtožb iz strani Jumbo-Visme na račun Freda Wrighta.

Priljubljeni kolesarski vplivnež Benji Naesen, ki je kolesarskemu svetu najbolj znan po svojih posnetkih na YouTubu ter kolesarskem podcastu Lanterne Rouge je v svoji preteklosti že mnogokrat čivknil kaj pikrega.

Kot ponosni Belgijec je tako v preteklosti redno zagovarjal idejo, da bi se v ekipi Jumbo-Visma moralo vse vrteti okoli Wouta van Aerta in ga je tako močno motilo dejstvo, da je vse do lanskega leta nizozemska ekipa na dirki po Franciji lovila predvsem rumeno majico ter se je moral van Aert tako podrejati nekemu Slovencu Primožu Rogliču, namesto da bi sam lovil (dosti manj spoštovano) zeleno majico.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

A če Naesen v preteklosti ni veljal ravno za največjega Primoževega privrženca, pa se je njegov odnos do slovenskega šampiona še poslabšal po lanski Vuelti, ko je Roglič skupaj s svojo ekipo obtožil Freda Wrighta za padec, po katerem je moral Primož odstopiti in predčasno končati sezono.

Po objavi našega članka se je odzval tudi sam Benji Naesen, ki je dejal, da v našem članku ne more najti niti enega samega stavka, ki bi držal. "Moja mnenja so pravo nasprotje tega, kar je zapisano v članku," je zapisal Na Twitterju je kasneje izpostavil, da je njegov tvit bil šala ter da je bil z naše strani narobe razumljen. 

Naesen se ni zgolj postavil na Wrightovo stran, pač pa vse od takrat ob vsaki možni priložnosti napada slovenskega šampiona in njegovo ekipo. In tako je bilo tudi tokrat ob Rogličevi zmagi na prvi etapi dirke po Kataloniji, ko je Primož v zaključnem sprintu premagal Remca Evenepoela (ki je med drugim seveda Naesenov rojak).

Primož Roglič Dirka po Kataloniji Šport Spopad titanov! Primož in Remco sta se udarila za zmago, tako se je končalo ...

Omenjeni par je bil namreč daleč najmočnejši v sprintu navkreber, potem ko je Slovenec precej zgodaj začel s svojim sprintom, Belgijec pa je bil kar nekaj časa dobro zaprt, je na koncu Evenepoel v zadnjih metrih z višjo hitrostjo poizkušal prehiteti Rogliča, a mu je pri tem zmanjkalo nekaj metrov. Ob tem je jezno udaril po kolesu, nato pa se nemudoma pozdravil z Rogličem in mu čestital za zmago.

Vse je tako minilo v zelo športnem duhu, če izvzamemo Belgijca Naesena, ki je omenjeni sprint videl kot novo priložnost za napad na Rogliča. Slovencu je namreč očital, da je zapeljal iz svoje smeri, pri tem pa zaprl Remca in tako na nedovoljen način prišel do zmage. Pri vsem tem pa je seveda moral v zgodbo vplesti še Freda Wrighta, ki ga sploh ni na dirki.

"Ne morete kriviti Primoža Rogliča, da je rahlo zavil iz svoje linije. Fred Wright ga je očitno rahlo potisnil," je razplet etape sarkastično pokomentiral Naesen. Na vprašanje, kdaj bo končno nehal s tem, pa je Belgijec odgovoril, da takrat, ko se Jumbo-Visma opraviči Fredu Wrightu.

Naesen si s podobnimi komentarji zagotovo vse bolj kvari svoje ime v kolesarskem svetu, če pa se strinjate z njegovim mnenjem, da Primoževa zmaga ni bila čista, pa presodite sami ...

Komentarjev 6
  • munja 17:17 21.marec 2023.

    Primož drži se in zapri goflje tem sarkastičnim bedakom, ki sami najbrž v življenju niso dosegli tega, kar so si zadali in zato žalijo in blatijo druge. Srečno Primož, držimo pesti, pokaži jim, kot si že velikokrat, kdo je pravi športnik.

  • miha.z 15:09 21.marec 2023.

    Model je trot in še en brezvezen članek.

  • tadej941 15:06 21.marec 2023.

    Dejstvo je, da je kolesarstvo ekipni šport … ekipa Quick Step, kjer dirka tudi Remco, velja za eno najbolj brutalnih in ne-fer. Mogoče kakšen slovenski športni novinar (g. Toni Gruden @duledoz ) bi lahko verjetno potrdil to opažanje… lepo navijanje ...prikaži več za slovenske kolesarje želim!