Šport > Kolesarstvo
1676 ogledov

Roglič tokrat moral priznati premoč, a ima razloge za zadovoljstvo

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je na drugi etapi Dirke po Kataloniji (Mataro–Vallter, 165,5 km) v ciljnem sprintu v klanec moral priznati premoč Italijanu Giuliu Cicconeju. A vendarle bo lahko zadovoljen, saj je v cilj prišel pred velikim konkurentom Remcom Evenepoelom.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič (Jumbo Visma) – z drugim mestom na drugi, gorski etapi si je priboril šest bonifikacijskih sekund – z osvojenim drugim mestom na drugi etapi Dirke po Kataloniji ostaja v majici vodilnega kolesarja omenjene preizkušnje, potem ko je dobil prvo etapo po epskem boju. Pred drugim Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step) ima šest sekund prednosti, tretji Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) ima prav tako šest sekund zaostanka za Zasavcem. Na četrtem mestu Mikel Landa zaostaja že 27 sekund.

Primož Roglič Dirka po Kataloniji Šport Spopad titanov! Primož in Remco sta se udarila za zmago, tako se je končalo ...

 

Druga etapa se je zaključila z vzponom na Vallter (2135 m) in prav slednji je odločil zmagovalca. V ciljnem sprintu navkreber je največ moči tokrat (presenetljivo) pokazal Italijan Giulio Ciccone. Ta se je v zadnjih 500 metrih etape vmešal v dvoboj Roglič–Evenepoel, ki je zaznamoval že prvo etapo, in presenetil oba favorizirana kolesarja. Italijan – peti na prvi etapi – je očitno dobro pripravljen pričakal katalonsko preizkušnjo in že na sredini gorski etapi bomo dobili odgovor, ali lahko konkurira favoriziranima Slovencu in Belgijcu za skupno zmago.

Etapo je zaznamoval tudi hud padec Francoza Kennyja Elissonda. V sredo sledi tretja etapa od Olosta do La Moline, ki je tako kot današnja kategorizirana kot gorska etapa. 

Komentarjev 1
  • francek 18:07 21.marec 2023.

    Bravo Primož, baraba pa je izsilila zmago.