Šport > Kolesarstvo
549 ogledov

Veliki Pogačarjev tekmec do nove zmage

Jonas Vingegaard Epa
Vingegaard še povečal vodstvo po Baskiji.

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard je imel še na drugi zaporedni etapi dirke po Baskiji največ moči. Kolesar ekipe Jumbo-Visma je dobil tudi četrto, še eno zahtevno etapo, v sprintu je premagal Španca Mikela Lando, oba sta v cilj prišla dve sekundi pred prvo zasledovalno skupino.

Lanski zmagovalec Toura, kjer je po dveh letih prekinil dominacijo slovenskega asa Tadeja Pogačarja, je tako na tokratni dirki še povečal vodstvo v skupnem seštevku, pred Lando, ki je bil drugi že po treh etapah, ima zdaj 12 sekund prednosti. Danec je poleg bonifikacijskih sekund za zmago, dobil še tri dodatne sekunde, ker je bil najboljši na ravninskem vmesnem cilju, ko je bila večja skupina še skupaj.

Sicer pa je Danec na zadnjem, najtežjem in najdaljšem izmed tokratnih kategoriziranih vzponov najprej odgovoril na nekaj napadov, nato pa sam napadel in si priboril prednost. Pozneje ga je dohitel Landa, s katerim sta prišla skupaj na vrh vzpona.

Sledil je še spust, po katerem so ju zasledovalci, katerih sprint je dobil Švicar Mauro Schmid, skoraj ujeli, zmanjkali sta jima dve sekundi. V zasledovalni skupini je bilo 19 kolesarjev, tudi Francoz David Gaudu, ki je zadržal tretje mesto v skupni razvrstitvi, zdaj za Vingegaardom zaostaja 31 sekund.

Edini slovenski predstavnik Domen Novak (UAE Emirates) si je spet nabral zaostanek, tudi tokrat je bil daleč za najboljšimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice