Šport > Kolesarstvo
8305 ogledov

Tako so zgodovinski uspeh doživeli v avtu, za konec solze

Tadej Pogačar Profimedia
Zanimiv posnetek iz spremljevalnega vozila ob zadnjem zmagoslavju Tadeja Pogačarja.

Tadej Pogačar se je pred tednom vpisal v zgodovino, postal je šele tretji kolesar, ki mu je uspelo osvojiti dirko po Franciji, hkrati pa je zmagal še na dirki po Flandriji. Pred njim sta ta podvig zabeležila le še za mnoge najboljši kolesar vseh časov Eddy Merckx in legendarni Francoz Louison Bobet.

Pogačar, ki bo danes izpustil Pariz - Roubaix, sam meni, da bi moral za 'severni pekel' najprej pridobiti nekaj kilogramov, je z uspehom na 'Ronde van Vlaanderen' osvojil še svojo četrto zmago na kolesarskih spomenikih. Pred tem je bil že dvakrat uspešen na dirki po Lombardiji, enkrat pa je slavil tudi na dirki Liege - Bastogne - Liege. Zdaj mu tako manjkata le še zmagi na Milano - San Remo in Pariz - Roubaix.

Pariz Roubaix 2017 Cilj sezone Šport Mohorič: To je dirka, ki si jo najbolj želim dobiti Tadej Pogačar Tekmeca Šport Veliki rival odvrnil Pogačarju: Veš kaj, ti se raje drži ...

Uspeh na dirki po Flandriji je Pogačar sicer označil za enega svojih najboljših dni, izjavil pa je tudi, da bi se lahko njegova kariera zaključila že zdaj in bi bil pri tem izjemno zadovoljen z doseženim.

Da je zmaga na Ronde van Vlaanderen nekaj posebnega za vsakega kolesarja, je lepo razvidno tudi iz posnetka, ki je na socialnih omrežjih zakrožil v zadnjih dneh, v njem pa je športni direktor ekipe UAE Team Emirates Fabio Baldato iz avta delil navodila slovenskemu asu.

"Dajmo, šampion. Uniči jih! Za sabo si postil tudi van der Poela. Gremo!" je Pogačarja na odločilnem vzponu na sloviti Kwaremont spodbujal nekdanji kolesar, ki je v svoji športni karieri zabeležil skupno osem etapnih zmag na velikih tritedenskih dirkah, štiri na Giru, po dve pa na Touru in Vuelti.

"Si številka ena na svetu, danes si ustvaril zgodovino," pa je Baldato sporočil Tadeju ob njegovem prihodu v cilj. Kasneje so Italijana premagala čustva.

Primož Roglič Giro Šport Rogliču določili pomočnike, med njimi tudi Slovenec Tadej Pogačar Velikan kolesarstva Šport Noro, kaj je o Pogačarju izjavil največji vseh časov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice