Šport > Kolesarstvo
1482 ogledov

Huda kazen za roparja, ki sta se spravila nad Pogačarja

Tadej Pogačar Profimedia
V Franciji so obsodili tatova, ki sta ukradla dragoceno Pogačarjevo uro.

Na sodišču v Nici, največjem mestu na Azurni obali v Franciji, so v torek na štiriletno zaporno kazen obsodili tatova, ki sta med dirko Pariz-Nica slovenskemu kolesarskemu zvezdniku Tadeju Pogačarju ukradla dragoceno ročno uro, je poročal lokalni časnik Nice-matin na svoji spletni strani.

"Ta ura je bila zame nekaj posebnega. Po olimpijskih igrah v Tokiu mi jo je podaril moj šef," francoski časnik navaja besede slovenskega kolesarja Pogačarja, ki se je udeležil obravnave. Pogačar je član moštva UAE Emirates.

Dvakratnemu skupnemu zmagovalcu dirke po Franciji so dragoceno uro prestižne znamke Richard-Mille ukradli iz hotelske sobe v Valbonnu, v katerem je bil nastanjen med kolesarsko dirko med Parizom in Nico. Znamka Richard-Mille je sicer glavni pokrovitelj Pogačarjeve ekipe.

"Vrednost ure je bila 165.000 evrov, danes pa je ocenjena na 300.000 evrov. Zelo zanimivo je, da so lahko prodali uro tako hitro, brez šatulje, dokumentov," se je čudil 24-letni Slovenec, ki na svetovni jakostni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci) zaseda prvo mesto.

V časniku navajajo, da je Pogačar 11. marca vstopil v svojo hotelsko sobo po koncu etape, okoli 18. ure. Čez pet minut se je odpravil na enourno masažo, ki je bilo v istem nadstropju. Medtem je dvema tatovoma uspelo zmanipulirati sobarico pripravnico, da jima je odprla sobo in da sta lahko zgrabila uro, ki jo je Pogačar odložil na postelji.

Pogačar je naslednji dan zmagal na dirki v Nici, ko je v cilju na Angleški promenadi visoko dvignil v zrak roke, a na levem zapestju ni imel, kot običajno, dragocene ure svojega sponzorja.

Moška sta dejanje priznala, a sta v svojo obrambo dejala, da so ju v krajo prisilile finančne težave, saj sta bila pod velikim pritiskom dolgov. Ob zaporni kazni bosta vsak morala plačati tudi 50.000 evrov globe.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.