Šport > Kolesarstvo
4910 ogledov

Pogačar ostal brez velikega konkurenta

Dylan Teuns Profimedia Dylan Teuns.
En vrhunski kolesar ostal brez pomembnega nastopa, drugi podaljšal pogodbo.

Belgijec Dylan Teuns je moral zaradi bolezni tik pred zdajci odpovedati še nastop na kolesarski dirki Valonska puščica, na kateri bi branil lansko zmago. Kot je danes objavila ekipa Israel-Premier Tech, 31-letnik še ni okreval po gripi. Na Valonski puščici je eden od favoritov Slovenec Tadej Pogačar, ki je z zmago začel teden v Ardenih.

Teuns je lani zmagal na vrhu stene Huy v barvah ekipe Bahrain Victorius pred petkratnim zmagovalcem dirke, zdaj že upokojenim Špancem Alejandrom Valverdejem.

Vendar je Belgijec še naprej bolan, gripa pa mu je prejšnji teden odnesla tudi dirki puščica Brabanconna in Amstel Gold.

"Na žalost se Dylan ni pravočasno pozdravil. Odločitev o njegovi udeležbi na nedeljski dirki Liège - Bastogne - Liège pa bomo sprejeli v prihodnjih dneh," je še sporočila njegova ekipa.

Vingegaard še naprej z Rogličem

Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Jonas Vingegaard bo ostal pri ekipi Jumbo-Visma vsaj do konca leta 2027. Kot so danes sporočili iz nizozemske ekipe, v kateri je eden od zvezdnikov tudi Primož Roglič, so pogodbo s 26-letnim Dancem tako podaljšali za tri leta.

Vingegaard se je ekipi Jumbo-Visma pridružil leta 2019. Leta 2020 je bil del ekipe, ki je s Primožem Rogličem osvojila špansko Vuelto. Vingegaard je leta 2021 zasedel drugo mesto na dirki po Franciji, lani pa je zmagal pred slovenskim asom Tadejem Pogačarjem.

"Imel sem fantastično pot z ekipo, ki me je podpirala na vse načine, da sem postal kolesar, kakršen sem danes. Cenim kakovost ekipe in ljudi tukaj ter se počutim kot doma. Vsak dan drug drugega spodbujamo, da postanemo boljši, in tukaj lahko izpolnim svoj polni potencial. Zagotovo bomo skupaj dosegli še višjo raven. Vesel sem, da bom še naprej rasel v tej ekipi," je ob tem za spletno stran moštva dejal danski zvezdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice