Šport > Kolesarstvo
2010 ogledov

Tadej se je oglasil po operaciji, kolega ga je zafrkaval

Tadej Pogačar instagram Tadej Pogačar
Tadej Pogačar pravi, da je lahko srečen.

Tadej Pogačar si je ob nedeljskem padcu na dirki Liege - Bastogne - Liege zlomil dve kosti v zapestju, še isti dan pa je uspešno prestal operacijo. Na cestno kolo ne sme vsaj štiri tedne, a pri moštvu UAE Team Emirates računajo, da ga bodo vseeno uspešno pripravili na dirko po Franciji, ki se bo začela 1. julija.

"Sra... se dogaja," je svojim sledilcem na socialnem omrežju Instagram dan po padcu sporočil Pogačar. "Glede nato, za kako nor padec je šlo, sem lahko srečen, da sem si poškodoval le zapestje. Resnično želim hitro okravanje Mikkelu Honoreju, ki je padel še grše kot jaz," je nadaljeval Pogi. 

Na slabem cestišču, kolesarji so imeli kar nekaj pripomb na delo organizatorjev dirke, ki poteka že vse od leta 1892, je omenjeni Danec zapeljal v veliko luknjo, razneslo pa mu je obe gumi na kolesu. Mikkel Frølich Honoré je padel, ob tem pa podrl tudi Pogačarja. 

Slednji se je navijačem zahvalil za podporo: "Težko je opisati, kako sem vesel podpore in pomoči navijačev, družine, prijateljev, ekipe UAE Team Emirates, še zlasti pa osebja v bolnišnici. Resnično sem hvaležen." Pogačar je bil sicer operiran v bolnišnici v Genku.

Na koncu je čestital še Remcu Evenepoelu, ki je dobil četrti spomenik sezone in dodal: "Najin spopad bo moral počakati na naslednjo priložnost."

Na dirki se je s samostojnim lovom za ubežniki in nato vodstvom, ki se je končalo 35 km pred ciljem, izkazal tudi Jan Tratnik. Kolesar moštva Jumbo Visma je sicer komentiral Pogačarjev zapis in ga prijateljsko in zafrkljivo vprašal, če se mu lahko podpiše na mavec.

To je bilo sicer prvič, da je Pogačar v članski konkurenci prečano končal dirko zaradi padca.

Komentarjev 1
  • Ender3 18:16 24.april 2023.

    Bog ohrani nam Pogija! Takšen zlom lahko povzroči dolgotrajne težave ampak verjamemo, da bo tudi to premagal v zmagobalnem slogu..

Sorodne novice