Šport > Kolesarstvo
2250 ogledov

Vodja ekipe UAE: Gre za zapleten poseg, ne vemo, kaj to pomeni za Tour

Tadej Pogačar Profimedia Tadej Pogačar.
"Gre za malce bolj zapleteno operacijo," o poškodbi Tadeja Pogačarja pravi vodja ekipe UAE Tem Emirates.

Tadej Pogačar jo je skupil na dirki Liege-Bastogne-Liege, ob padcu si je huje poškodoval levo zapestje. 

"Trenutno ga v Genku operira specialist za poškodbe rok. Z njim nisem govoril, saj je bil vseskozi z zdravnikom naše ekipe. Hitro so se odpeljali v bolnišnico, z njim pa bom govoril po operaciji," je za Eurosport takoj po končani dirki, ki jo je dobil svetovni prvak Remco Evenepoel, dejal vodja ekipe UAE Team Emirates Mauro Gianetti.

"Padec se je zgodil, potem ko sta tik pred njim počili obe gumi Dancu Mikkelu Honoreju, Pogačar pa se temu ni mogel izogniti. To se pač dogaja v kolesarstvu," je še okoliščine padca povzell vodja ekipe emiratov.

Za zdaj še ni jasno, kaj to pomeni za priprave na dirko po Franciji. "Prehitro je govoriti glede tega. Več informacij bomo imeli po operaciji. Moramo videti, kako bodo operirali zapestje glede na to, da ne gre samo za eno zlomljeno kost, ampak za več zlomov. Zaradi tega gre za malce bolj zapleten postopek. Upamo, da bo hitro okreval," je še zaključil Gianetti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice