Gorenjska
984 ogledov

Otroška kolesarska sobota v Trsteniku

Kolesarski klub Kranj
Kolesarski klub Kranj v sodelovanju s Fundacijo Mateja Mohoriča v soboto, 29. aprila 2023, organizira edinstven kolesarski dan, ki se ga bo udeležil tudi Matej Mohorič.

Najmlajši upi slovenskega cestnega kolesarstva se bodo pomerili za naslove državnih prvakov na kolesarski dirki za 2. Pokal Mateja Mohoriča. Tekma bo potekala na trasi Trstenik–Žablje–Čadovlje–Trstenik. Dolžina kroga je 3 kilometre. Start bo ob 9.00 v Trsteniku. Začeli bodo dečki C ter deklice C in B, ki bodo vozili 6 krogov, sledijo dečki B in deklice A z 9 krogi, dečki A in mlajše mladinke z 12 krogi, na koncu pa še mlajši mladinci in starejše mladinke z 20 krogi. Kolesarska dirka se bo točkovala za Pokal Slovenije 2023. Prijave bodo potekale izključno preko portala Prijavim.se, prijave pa bodo zbirali najkasneje do 27. aprila 2023 do 23.00.

V času tekmovanja bo cesta popolnoma zaprta samo za vozila v nasprotni smeri dirke in med prvim ter zadnjim spremljevalnim vozilom. Tekmovalci, ki bodo zaostali za glavnino in prehiteni s strani zadnjega spremljevalnega vozila, bodo izločeni iz nadaljnjega tekmovanja. Parkiranje ob prireditvenem prostoru bo možno le za klubska spremljevalna vozila.

Ob vsem tem bo potekala tudi kolesarska zabava in druženje, saj se bodo otroci s svojimi kolesi, poganjalci in skiroji lahko preizkusili na kolesarskem spretnostnem poligonu. Vsak bo za spomin prejel majico in kapo Fundacije Mateja Mohoriča ter sladko presenečenje. Igrale se bodo XXL družabne igre, iz Kranjskih rovov pride tudi škrat Kranček, vozili se bomo po velikem napihljivem toboganu in si poslikali obraz.  Vsi udeleženci in obiskovalci pa se bodo lahko srečali s kolesarskim asom Matejem Mohoričem.

 

 | Avtor: Kolesarski klub Kranj Kolesarski klub Kranj

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.