Šport > Kolesarstvo
6271 ogledov

Pogačarjeva poškodba ima lahko zelo resne posledice

Tadej Pogačar Profimedia
Nekdanji kolesarski zvezdnik je zaskrbljen nad razsežnostjo poškodbe Tadeja Pogačarja.

Padec slovenskega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja na dirki Liege - Bastogne - Liege, v katerem je utrpel dvojni zlom zapestja, bi lahko imel precejšnje posledice na nadaljevanje njegove kariere, svari nekdanji svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Philippe Gilbert.

Poškodba Šport Drama Pogačarja! Padec odnesel sanje o ardenskem hat-tricku Tadej Pogačar Smola Šport Slaba novica, Pogačar po padcu na operacijo

Po ocenah zdravnika Jorisa Duerinckxa, ki je v nedeljo operiral najboljšega kolesarja na svetu, ima Pogačar lepe možnosti, da pravočasno okreva za nastop na dirki po Franciji, vendar se zna zgoditi, da bo 24-letnik s Klanca pri Komendi moral sprejeti določene kompromise, kar zadeva sam stil vožnje in položaj na kolesu. 

Philippe Gilbert | Avtor: EPA EPA
Na nevarnost dolgotrajnih posledic poškodbe je opozoril tudi Gilbert, nekdanji vrhunski kolesar, danes pa strokovni komentator televizijske mreže Eurosport.

"Še vedno je govora o večkratnem zlomu. Naprej bo treba videti, kakšne so sploh razsežnosti poškodbe," je navezavi na Pogačarjevo nesrečo povedal Gilbert. "Bojim se, da bi to lahko povzročilo togost. Lahko vpliva tudi na ramo in se zaradi tega spremeni položaj na kolesu. Lahko celo vpliva na preostanek njegove kariere."

"Po takšnih padcih, če se poškodba ne zaceli dobro, moraš spremeniti položaj na kolesu in prilagoditi svoje telo drugačnemu stilu vožnje, kar ima lahko precejšen vpliv. In vemo, da lahko na tako visoki ravni tekmovanja že en ali dva odstotka pomenita veliko razliko," je opozoril Gilbert.

Tadej Pogačar Po operaciji Šport Toliko časa bo Pogačar brez kolesa Tadej Pogačar Poškodba Pogija Šport Vodja ekipe UAE: Gre za zapleten poseg, ne vemo, kaj to pomeni za Tour

Do začetka francoske pentlje je še šest tednov. Pogačar naj bi počival približno mesec dni, nato bo začel s pripravami na prestižno dirko, katero je osvojil v letih 2020 in 2021.

Letošnja pomlad je bila za Pogačarja naravnost sanjska po zmagah na dirkah po Flandriji, Amstel Gold in Valonski puščici. Veljal je tudi za prvega favorita na Liege - Bastogne - Liege, a so se sanje o ardenskem hat-tricku razblinile s padcem.

Tadej Pogačar Tako je izgledal Šport Tadejeva ekipa prvič razkrila posnetke okrvavljenega Pogačarja Slišal padec Šport Evenepoel spregovoril o Pogijevi nesreči: "Takoj sem vedel ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • radovednica 08:02 28.april 2023.

    Ja, pogačka, podobno kot rogliček si postal ranljiv. Ni kaj, dobrim se to ne dogaja. A si mislil, da te bodo drugi kar gledali, enega slovenjceljčka. Čudi me, da niso že prej to organizirano storili tisti iz kolesarskih velesil. O ...prikaži več karieri pa ni vprašanje. Kateri slovenceljček, športnik pa je že kdaj, kljub le osnovni šoli ali še ne, iskal službo ali bil prijavljen na Zavodu za zaposlovanje? Ne, dobil je zaposlitev, po vezah seveda, kateri ni niti dorasel. Ali pa seveda "poslovni biznis". Delat!!

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 15:00 27.april 2023.

    Ko ga jebe, nej proba kaj vse je moral prestat Roglič!!

  • Ender3 14:30 27.april 2023.

    Te sklepne kosti so znane po slabši prekrvavljenosti in posledični aseptični nekrozi. Rešuje ga hitra operativna rekonstrukcija in mladost..Ne pozabiti na njegovo psihično stabilnost in motiviranost . Ti aduti mu dajejo veliko možnost, da okreva brez posledic. Srečno zmagovalec Pogi ! 🙏🙏

Sorodne novice