Šport > Kolesarstvo
18518 ogledov

Kolesarska asa o Pogačarju: "Ljudje ne marajo takšnih športnikov"

Geraint Thomas in Wout Poels sta razpravljala o morebitnih negativnih posledicah prevlade Tadeja Pogačarja.

Nizozemski kolesar Wout Poels, nekdanji zmagovalec dirke v Liegeu (2016), je gostoval v podkastu Gerainta Thomasa, kjer je beseda nanesla tudi na najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja

Slovenskemu asu se je pred dnevi ponesrečil poskus, da bi postal prvi kolesar po letu 2011, ki bi v enem tednu osvojil vse tri ardenske klasike, vendar pa to ne zmanjšuje pomena njegove dosedanje prevlade v spomladanskem delu sezone, v katerem je v 19 tekmovalnih dneh zbral neverjetnih 12 zmag!

Poels, ki je Pogačarja spremljal ob zmagah na dirkah Amstel Gold in Valonski puščici, prisoten pa je bil tudi v Liegeu, kjer se je Pogačarjeva dirka končala z odstopom, se boji, da bi prevlada slovenskega kolesarja negativno vplivala na navijaški interes.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Tadej Pogačar. Profimedia
"Pogačar je v tem trenutku še vedno noviteta, je občudovan in cenjen kolesar. Prepričan sem, da se odnos navijačev v tem pogledu ne bo spremenil. Je kolesar z drugega planeta, vsaj tako nanj gledajo njegovi tekmeci. Enako velja tudi za Remca Evenepoela. Iz tega razloga mi je bilo zelo žal, da je Tadej tako zgodaj odstopil z dirke Liege-Bastrogne-Liege. Padca nisem videl, samo slišal sem, da se je na tleh znašlo več kolesarjev. Baje je nekomu počila guma in je zraven odnesel še Pogačarja. Ni slaba strategija, glede na to, kako dominanten je bil Pogačar," je dejal Poels.

"Šalo na stran, prepričan sem, da bi sicer dobili zanimiv dvoboj med Pogačarjem in Evenepoelom. Kljub temu se bojim, da bi Pogačarjeva prevlada lahko sčasoma postala dolgočasna. Srčno upam, da se navijači ne bodo obrnili proti njemu," je dodal.

Podobno je v navezavi na Pogačarjevo prevlado razmišljal Thomas, ki se je pri tem oprl na lastne izkušnje in potegnil vzporednico z drugimi športi, kjer je prevlada enega športnika pripeljala do upada zanimanja.

"Ni športa, kjer se to ne bo zgodilo. Ljudje ne marajo športnikov, ki vedno zmagajo. Lewis Hamilton ni najbolj priljubljen dirkač fomule 1. Ko smo mi dominirali na Touru s Chrisom Froomom in imeli vseskozi stvari pod nadzorom, Sky prav tako ni bil ravno priljubljen med navijači. To je stalnica v športu," je poudaril.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Anja1956 14:32 29.april 2023.

    Res je , da Pogačarja več kot polovica Slovencev ne mara , ker navijajo za Rogliča !

  • dare326 13:50 29.april 2023.

    Dopingirancev od Skya niso marali. Kje je danes Thomas, Froome... Resda jim niso dokazali dopinga, toda sami rezultati in popolna prevlada povesta, da nekaj ni bilo čisto.

Sorodne novice