Gorenjska
547 ogledov

V Kranju najbolj razvejana mreža postaj

Ob pričetku nove sezone si Mestne občine Kranj (MOK), občine z najbolj razvejano mrežo postaj, nadejajo novo uspešno sezono

Sistem za javno izposojo koles KRsKOLESOM je pozimi deloval že tretjič zapored. V obtoku so bila zgolj navadna kolesa, saj pri nizkih temperaturah baterije na električnih kolesih ne delujejo optimalno. V sistem so po velikonočnih praznikih vrnili tudi e-kolesa.

Po splošnem upadu rabe vseh javnih potniških storitev, ki jih je prineslo obdobje pandemije covida-19, so že lani zabeležili ponovno izrazito rast povpraševanja, ki je preseglo tudi tisto izpred treh in več let. "Lani je bilo tako registriranih preko 48.000 izposoj, število uporabnikov sistema KRsKOLESOM pa se je približalo številki 800. V Mestni občini Kranj – zlasti v mestnem območju – zaznavamo čedalje večji trend uporabe koles tudi v zimskem času, kar je z vidika trajnostne mobilnosti dobrodošlo. Seveda je uporaba sistema v zimskih mesecih nekaj manjša kot v preostalem obdobju, a smo v pravkar končani zimi vseeno zabeležili preko 2000 izposoj v decembru in januarju, preko 3000 v februarju in že preko 4000 v marcu. Številke tako pritrjujejo odločitvi, da ohranjamo sistem odprt skozi vse leto – uporabniki te storitve očitno potrebujejo in uporabljajo tudi v zimskem času," sporočajo s kranjske občine.

Nova, že 30 postaja z 20 priključnimi mesti je za letos predvidena znotraj novega parkirišča P+R, ki se gradi na Zlatem Polju, MOK pa bo nadaljevala tudi s pomlajevanjem kolesarske flote v novih občinskih barvah. Postopna širitev mreže postaj je predvidena tudi v prihodnje, a bo odvisna zlasti od možnosti pridobitve nepovratnih evropskih in državnih sredstev v ta namen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.