Šport > Kolesarstvo
50662 ogledov

Pogačar potrebuje vašo pomoč: "Pomagajte, ne morem niti ..."

Tadej Pogačar Instagram/Tadej Pogačar
Tadej Pogačar je kljub poškodbi in zlomu dveh kosteh v dlani dobre volje. Muči ga le, da ne more igrati priljubljene video igrice! Mu lahko kdo svetuje kakšno dobro serijo?

Tadej Pogačar je začel šest-tedensko obdobje rehabilitacije po operaciji dlani, potem ko si je na dirki Liege-Bastogne-Liege pri padcu na treh mestih zlomil dve kosti v dlani. A po poročilih iz ekipe bi se lahko kljub obdobju, ki ga mora nameniti počitku, večji del programa za dirko po Franciji izšel po načrtih.

Slovenski kolesarski zvezdnik je namreč po izjemno napornem in uspešnem prvem delu sezone nameraval naslednja dva meseca podrediti pripravam na dirko po Franciji. Seveda pa so se po poškodbi in operaciji pojavili strahovi, da bi vsi ti načrti lahko padli v vodo.

Toda po besedah menedžerja ekipe Joxeana Fernandeza Matxina za belgijski medij HLN, bi se Pogačar vseeno lahko držal večine načrtov ter se že sredi maja pridružil načrtovanim višinskim pripravam.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zdaj ga čakajo trije tedni počitka. Načeloma smo imeli v načrtih testiranje v vetrovniku in preizkus določenih tras etap, toda to smo morali črtati. Toda če bo šlo vse v redu, bi se moral ekipi pridružiti že na višinskih pripravah," je razkril Matxin.

Ekipa UAE Team Emirates bo višinske priprave tradicionalno opravila v Sierri Nevadi, tako kot v preteklosti, ko je Pogačar napadal največjo dirko na svetu. In če bo vse šlo po načrtih, bi se Pogačar pred Tourom vendarle lahko pojavil tudi na dirki po Sloveniji, ki bo na sporedu od 14. do 18. junija.

In kako obdobje brezdelja preživlja Pogačar? Ostaja dobre volje in optimističen, le nekoliko mu je dolgčas, kot bi lahko sodili po njegovi najnovejši šaljivi objavi na socialnih omrežjih.

"Vzel sem si nekaj oddiha za uživanje v majhnih stvareh. Še ne razmišljam o kolesu ali rehabilitaciji, kar pa se bo mogoče spremenilo, ko me bo Urška (Žigart) zapustila in odšla na Vuelto. V komentarjih mi predlagajte kakšen dober film ali serijo, saj ne morem niti igrati Fife," se je pošalil Tadej, ki dneve preživlja v družbi izbranke Urške Žigart, ki pa se bo kmalu podala na žensko Vuelto, ki se začne v ponedeljek in bo trajala sedem dni.

Preberite še, kaj se je zgodilo z luknjo na cesti, ki je bila usodna za Pogačarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 17:39 29.april 2023.

    Najboljš, da se lotiš teka na smučeh po železnih stopnicah!!

  • boris262 11:57 29.april 2023.

    Igraj šah, plavaj hrbtno samo z nogami za kravl. Stavil sem za dve Laški pivi, da boš na Touru najmočnejši do sedaj! Lep pozdrav, Boris!

  • rd2dmk2 09:49 29.april 2023.

    ping ponk igraj.

Sorodne novice