Šport > Kolesarstvo
23983 ogledov

Grozljiva nesreča! Le peščica ušla padcu pri 60 km/h, etapo odpovedali

Padec na dirki po Bretaniji Reševalni pas/Twitter
Pojavili so se posnetki z nedeljske šeste etape dirke po Bretaniji, ki je bila na koncu odpovedana, potem ko je bilo kar 90 % kolesarjev udeleženih v grozljiv množičen padec.

Organizatorji dirke po Bretaniji so bili prisiljeni odpovedati nedeljsko šesto etapo, potem ko je prišlo do grozljivega množičnega padca glavnine. Kot so kasneje razkrili posnetki gledalcev, ki so se pojavili na spletu, je do padca prišlo na z blatom prekritem odseku ceste, ko je na rahlem spustu na blatu zdrsnil eden izmed kolesarjev na samem čelu glavnine. Sledil je množičen padec, v katerega je bilo po zadnjih podatkih udeleženo kar 90 % vseh kolesarjev.

Organizatorji so sprva le nevtralizirali etapo, ko pa so ugotovili, da so kar štirje kolesarji končali v bolnišnici in da jim ni ostalo več nič rešilnih vozil za spremljanje dirke, so se odločili, da nadaljevanje etape odpovejo. Kolesarji, ki so bili v stanju, so na koncu odpeljali le en časti krog po Plancoetu, kjer je bil cilj etape.

"Zgolj nismo imeli sreče. Ničesar ne obžalujemo, šlo je za prijetno majhno cesto. Obžalujemo le, da je bilo na njej deset metrov blata. 10 metrov! Sicer pa je bila prijetna, povsem suha, majhna cesta," je izbiro trase po incidentu branil direktor dirke Christophe Fossani.

"Nevarnost sem javil po Radiu Tour. Policija je opozarjala na nevarnost ter izobesila rumene zastavice, da bi vse opozorila na nevarnost. Vse je bilo vnaprej javljeno. Toda imeli smo smolo. Na žalost je padel ravno eden vodilnih kolesarjev v glavnini. Če bi se to zgodilo komu na začelju, bi bila zgodba povsem drugačna," je zgodbo ponesrečene kraljevske etape dirke po Bretaniji zaključil Fossani.

Dirka se je sicer zaključila v ponedeljek s sprintom na sedmi etapi, katero je dobil mladi Nizozemec Roel van Sintmaartensdijk, medtem ko je skupni seštevek pripadel domačinu, Francozu Simonu Pellaudu. Na dirki sicer niso nastopile najmočnejše ekipe sveta, so pa praktično vsa največja moštva nastopila s svojimi razvojnimi ekipami ter bodočimi zvezdniki kolesarstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice