Šport > Kolesarstvo
1807 ogledov

Nov udarec za Rogliča, izgubil še enega pomočnika

Primož Roglič Profimedia
Pri Jumbo Vismi so bili znova prisiljeni v zamenjavo.

Primož Roglič ob Belgijcu Remcu Evenepoelu velja za največjega favorita tokratne dirke po Italiji, a če so se pri moštvu Soudal - Quick Step mirno pripravljaji na italijansko pentljo, so bili pri Jumbo Vismi večkrat prisiljeni v spremembo postave in načrtov.

Norvežana Tobiasa Fossa in izkušenega Nizozemca Roberta Gesinka, ki sta okužena s koronavirusom, je nizozemsko moštvo v torek zvečer nadomestilo z Avstralcem Rohanom Dennisom in Nizozemcem Josom van Emdnom, a je zdaj brez nastopa zaradi istega razloga ostal tudi slednji. Van Emdna, ki je bil predviden za pomoč Rogliču na ravninskih etapah, bo zdaj nadomestil njegov rojak Sam Oomen, kolesar, ki se sicer boljše znajde v gorskih in razgibanih etapah.

"Seveda nas to skrbi, ampak nismo edini. Svet je že pozabil na korono, toda na letalu v Italijo smo vsi imeli maske. Uvedli bomo tudi druge ukrepe, kot so vsakodnevna testiranja," je za časnik Telegraaf povedal direktor ekipe Arthur Van Dongen.

Dodal je, da okužbe niso zanemarljive in da imata prva okužena v ekipi resnejšo obliko. "Sam Oomen je bil tudi pozitiven, pa mu samo malo teče iz nosa. Robert in Tobias pa sta resno bolna z visoko vročino."

O Rogliču je direktor dejal, da je za zdaj sproščen, kljub naraščajočim skrbem v ekipi. "Primož je zelo sproščen. Zdaj že ve, kaj lahko pričakuje v kolesarstvu, in ve, da niso vse stvari pod našim nadzorom. On je oseba, ki se lahko s tem zelo dobro spopade," dodaja Van Dongen in pojasnjuje, da se cilji niso spremenili - še vedno je želja dobiti Giro in premagati Evenepoela.

Komentarjev 1
Sorodne novice