Šport > Kolesarstvo
25618 ogledov

Evenepoel: "Ste iz Slovenije? Potem vam na to ne bom odgovoril!"

Remco Evenepoel in Primož Roglič Profimedia
Remco Evenepoel se pred začetkom dirke po Italiji ni mogel ogniti vprašanju, na kakšen način se namerava lotiti svojega na papirju največjega tekmeca, Slovenca Primoža Rogliča.

Na legendarni dirki po Italiji, ki se bo med Fossacesio Marino in Ortono začela v soboto z 19,6 kilometra dolgo vožnjo na čas, imamo letos dva izrazita favorita dirke, katerima je tudi namenjena večina medijske pozornosti. V četrtek je tako na novinarski konferenci prvi izmed njiju spregovoril Primož Roglič, ogromno zanimanja pa je požel tudi njegov največji tekmec Remco Evenepoel.

Slednjega so najprej pričakala vprašanja o formi, pripravah, okužbah s covidom-19 in podobnih stvareh. A čeprav je sam kot izjemno nevarnega tekmeca izpostavil Gerainta Thomasa, je mladi Belgijec priznal, da je njegov najverjetnejši največji nasprotnik za skupno zmago Slovenec Primož Roglič. Pa čeprav je slednji tik pred zdajci ostal brez svojega odličnega slovenskega pomočnika.

"Ste iz Slovenije? Potem vam na to ne bom odgovoril," je bil Evenepoel skrivnosten, ko ga je eden izmed slovenskih novinarjev v medijskem prostoru povprašal o taktiki, s katero se bo lotil dirke.

Remco Evenepoel in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič in Evenepoel sta sicer uprizorila pravi spopad titanov na lanski dirki po Španiji, preden je moral Slovenec dirko zaradi padca in poškodb zapustiti pred odločilnimi etapami. Čeprav je Roglič Belgijcu vrnil udarec z zmago na dirki po Kataloniji, naj bi ravno omenjena dirka, na kateri je imel z Rogličem kar nekaj verbalnih obračunov, vlila Evenepoelu prepotrebno samozavest pred Girom.

"Lani sem imel še vedno dvome, če sem lahko tudi v gorah na enakem nivoju kot on, toda mislim, da sem vse dvome razblinil z dirko po Kataloniji. Mislim, da sva bila na enakem nivoju, kar se tiče vzpenjanja," je o samozavesti pred prihajajočim spopadom z Rogličem spregovoril svetovni prvak.

"Upam, da sem lahko na istem nivoju kot Primož na vzponih in boljši od njega v kronometru. Mislim, da je to dober recept, kako ga lahko premagam, toda gre za olimpijskega prvaka v kronometru, tako da ne bo lahko," je nekoliko o svoji taktiki za zmago nad Primožem le spregovoril Evenepoel.

Remco Evenepoel in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Marca na dirki po Kataloniji ni bilo na sporedu nobenega kronometra, s pomočjo katerega bi lahko primerjali formo v vožnji na čas obeh glavnih favoritov. A na Giru bomo hitro dobili prvi odgovor, saj se bosta oba favorita udarila v kronometru že v soboto v prvi etapi. Slednji bo nekoliko že razkril karte, saj kolesarje tik pred ciljem v Ortoni čaka krajši vzpon, ki bo preveril pripravljenost obeh favoritov.

"Že novembra smo z ekipo opravili preizkus tega kronometra. Prvi kilometer vzpona je precej strm, preden se rahlo poravna. Ne gre za lahek kronometer, gre za ravne ceste, na katerih ni časa za počitek, pritiskaš od starta do cilja. To mi ustreza. Sicer sta favorita prve etape Filippo Ganna in Stefan Küng, toda moj glavni cilj je, da naredim razliko proti ostalim favoritom za skupni seštevek," je zaključil aktualni zmagovalec Vuelte, ki se je kot veliki favorit pojavil na startu Gira že pred dvema letoma, odlično začel z dirko, a se nato v gorah povsem razpadel. Toda letos je na startu povsem drugačen in dosti bolj izkušeni Remco. Čaka nas spektakel!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:08 06.maj 2023.

    Toliko o športniku in konkurentu Rogle..

Sorodne novice