Šport > Kolesarstvo
2083 ogledov

Šok! Slovenski as dan pred začetkom ostal brez Gira!

Primož Roglič in Jan Tratnik Instagram/Primož Roglič
Nesreči za Primoža Rogliča ni videti konca. Tik pred Girom je ostal tudi brez enega glavnih pomočnikov in prijateljev, Jana Tratnika.

Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma je tik pred začetkom dirke po Italiji utrpela nov udarec. Kapetan ekipe Primož Roglič je namreč ostal brez še enega pomembnega aduta, potem ko je Slovenec Jan Tratnik v petek v nesreči na tretningu v bližini Pescare utrpel poškodbo kolena.

Jumbo-Visma je že potrdila, da je bil Tratnik po trku s stoječim avtomobilom prepeljan v bližnjo bolnišnico na oceno stanja, najprej pa ni bilo jasno, ali bo lahko Slovenec prisoten na startu dirke po Italiji, ki se začne v soboto s posamičnim kronometrom.

"Jan Tratnik je bil vpleten v nesrečo na treningu. Trenutno se nahaja v bolnišnici, kjer bodo opravili preiskave," so sporočili iz nizozemske ekipe, ki bi morala s svojim kapetanom Rogličem napadati skupno zmago na dirki po Italiji.

Pred nekaj trenutki pa so Nizozemci objavili, da Tratnika ne bo na dirki in da ga bo zamenjal Britanec Thomas Gloag. "Na žalost moramo zamenjati še petega kolesarja za dirko po Italiji, zaradi prometne nesreče Jan Tratnika," so na Twitterju zapisali pri Jumbo Vismi.

Thomas Gloag | Avtor: Epa Epa

Jumbo-Visma se je sicer tik pred začetkom dirke znašla v hudih težavah, ko mora pošteno improvizirati in na hitro zbrati zasedbo, ki naj bi krila hrbet Rogliču, potem ko so jo pošteno oklestile poškodbe in bolezni.

Najprej je po poškodbi na dirki Tirreno-Adriatico odpadel Wilco Kelderman, ki bi moral biti ključni Rogličev pomočnik v gorah, tako da je njegovo mesto zasedel Sepp Kuss, ki sprva sploh ni imel v načrtu dirke po Italiji. Stvari pa so se zakomplicirale prejšnji teden, ko sta na dirki po Romandiji za covidom-19 zbolela še dva pomembna pomočnika.

Tobias Foss in Robert Gesink sta tako na začetku tedna izpadla iz ekipe za Giro, v zadnjih dneh pa se jima je pridružil še njuna zamenjava, Jos van Emden. Ekipi za dirko po Italiji sta bila tako v zadnjih dneh nepričakovano priključena Rohan Dennis in Sam Oomen.

Primož Roglič in Jan Tratnik | Avtor: Instagram/Primož Roglič Instagram/Primož Roglič

Tratnik se je sicer ekipi Jumbo-Visme pridružil pred začetkom letošnje sezone iz vrst Bahrain Victorious, svojo dobro formo pred začetkom Gira pa je potrdil z izjemnim nastopom na dirki Liege-Bastogne-Liege, ko je bil s svojim junaškim napadom eden izmed junakov dneva.

33-letni Slovenec je sicer svoje največje dosežke dosegel ravno na sloviti italijanski pentlji, na kateri je leta 2020 celo dobil etapo in slavil največjo zmago svoje kariere, medtem ko je leto kasneje kraljevsko etapo dirke končal na drugem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice