Šport > Kolesarstvo
3053 ogledov

Roglič z razlogom za zadovoljstvo: "Tega sem zelo vesel! Zato sem optimističen!"

Primož Roglič Profimedia
Remco Evenepoel, ki je dobil uvodni kronometer dirke po Italiji, si je pred Primožem Rogličem že prvi dan privozil 43 sekund prednosti.

Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je zmagovalec prve etape kolesarske dirke po Italiji. V vožnji na čas od Fossacesie Marine do Ortone (19,6 km) je ugnal Italijana Filippa Ganno (Ineos Grenadiers) in Portugalca Joaa Almeido (UAE Team Emirates). Edini Slovenec na dirki Primož Roglič (Jumbo-Visma) je za zmagovalcem zaostal 43 sekund in zasedel šesto mesto.

Za Evenepoela je bila to 42. zmaga v karieri, od tega jubilejna deseta v vožnjah na čas. Za zmagovalca prestižne preizkušnje Liege-Bastogne-Liege je to letošnja peta zmaga. "Zelo sem vesel, to je najboljši možni začetek Gira. Želeli smo iti kar najhitreje in mislim, da smo bili dovolj hitri," je v prvi izjavi za organizatorje dejal 23-letni Belgijec in dodal: "Na avtobusu sem ugibal, da bo čas 21:30 zadostoval za zmago, bil sem kar blizu z 21:18. Od starta sem imel pravi ritem, vozil v isti prestavi. Super zadovoljen sem s to predstavo."

Svetovni prvak s cestne dirke lani v Wollongongu in bronast v kronometru je bil že na prvem vmesnem času 12 sekund hitrejši od Ganne, Roglič pa je bil na osmem mestu še 14 sekund počasnejši. Pred zadnjim vzponom je Evenepoel nabral že 42 sekund naskoka pred Rogličem, Ganna pa je za Belgijcem zaostajal 15 sekund.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vzponu do cilja nato 23-letni Belgijec ni več toliko pridobival, je pa zanesljivo ugnal vse tekmece. Ganna je na koncu zaostal 22 sekund, Almeida pa še sedem sekund več. Roglič je dobro opravil z zadnjim vzponom in izgubil vsega sekundo, tako da je na šestem mestu na koncu zaostal za Belgijcem za 43 sekund.

"Nisem se ravno osredotočil na Rogličev zaostanek. Skušal sem zgolj osvojiti etapo. Prva misija nam je uspela, zdaj pa se moramo čim bolj varno prebiti skozi naslednje etape in hraniti moči za drugo vožnjo na čas. Ob vrnitvi na Giro bom še kako užival v rožnati majici," je še dejal mladi Belgijec, ki si je tako že po prvem dnevu privozil 43 sekund prednosti pred največjim konkurentom.

"Kronometer je bil zahteven, a je zdaj za nami, kar me veseli," pa je v prvi izjavi po uvodni etapi za Eurosport dejal Roglič in pripomnil, da je po nastopu lahko zelo optimističen: "Pravzaprav so noge dobre, česar sem zelo vesel. To me navdaja z optimizmom za naslednje dni. Zame je bilo pomembno le, da dam vse od sebe. Tega sem vesel, čaka nas pa še 20 etap," je zaključil Roglič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice