Šport > Zimski športi
8986 ogledov

Rogličevo sporočilo Evenepoelu: "Tukaj smo zato, da mu ..."

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik je kljub oteževalnim okoliščinam pripravljen za napad na prvo zmago na dirki po Italiji.

Ekipa Jumbo-Visma, ki bo s Primožem Rogličem naskakovala zmago na 106. izvedbi dirke po Italiji, je v dneh pred začetkom uvodne tritedenske preizkušnje sezone doživela kar nekaj neprijetnih presečenj.

Primož Roglič Po Italiji Šport Roglič: Moramo se prilagoditi, spremembe niso idealne

Največ preglavic so moštvu povzročile okužbe s covidom-19, zaradi česar so bili prisiljeni opraviti več kadrovskih rošad, tik pred zdajci pa je udarila še neprijetna novica o nesreči Rogličevega pomočnika Jana Tratnika (Jumbo-Visma), ki je zaradi poškodbe kolena moral odpovedati svojo udeležbo.

Primož Roglič in Jan Tratnik Pristal v bolnišnici Šport Šok! Slovenski as dan pred začetkom ostal brez Gira! Primož Roglič Giro Šport Nov udarec za Rogliča, izgubil še enega pomočnika

Kljub vsem pretresom se slovenski adut samozavestno podaja v lov na svojo prvo zmago na italijanski pentlji, pred uvodnim testom, kjer bo veljal za enega od štirih osrednjih favoritov za rožnato majico, pa svojemu največjemu konkurentu v boju za skupno zmago Remcu Evenepoelu pošilja tudi jasno sporočilo.

"Jaz in vsi drugi fantje smo tukaj zato, da Remcu otežimo življenje na poti do Rima," slovenskega šampiona citira Eurosport. "Med udeleženci dirke je tudi kopica drugih šampionov in odličnih kolesarjev. Čaka nas hud boj. Vsak dan bo velik izziv. Če bom želel dosegati dobre rezultate, bom moral dirkati na najvišjem nivoju," pred začetkom dirke, ki predstavlja glavni cilj njegove sezone, ocenjuje Kisovčan.

Giro d'Italia na Višarje Šport Noro razkritje! Italijani razmišljajo o umiku "slovenske" etape na Giru Remco Evenepoel GIRO Šport Je epidemije res konec? Zvezdnik poziva: Nosite masko!

"Pričakujem izjemen finale. Etapa v vzponom na Tre Cime di Lavaredo in kronometer bosta spektakularna. Res bom moral dati vse od sebe," je povedal 33-letnik in dodal: "Staram se kot dobro vino. Počutim se dobro, sem modrejši in bolj izkušen," je dodal.

Povedal je še, da je spomladanski del sezone v celoti podredil pripravam na Giro. "Namerno smo se udeležili manjšega števila tekem. Po zmagah na Tirreno-Adriatico in Volta a Catalunya sem vse moči usmeril v pripravo na dirko po Italiji. Višinske priprave na Tenerifih so mi zelo koristile. S skupnimi močmi smo delovali v smeri zastavljenega cilja. Trening, okrevanje, počitek. Dan za dnem," je za konec povedal Roglič.

Remco Evenepoel in Primož Roglič Rogličev rival Šport Evenepoel: "Ste iz Slovenije? Potem vam na to ne bom odgovoril!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • boris262 18:04 06.maj 2023.

    Prepričan sem, da bo naš Rogla dokazal mlademu Belgijcu, da mu še ni dorasel v tritedenski etapni dirki. "Go, Rogla !"