Šport > Kolesarstvo
249 ogledov

Zdaj gre zares! Prvi spopad Rogliča in Evenepoela, ki pa nista favorita

primož roglič giro 2023 Profimedia
Z vožnjo na čas se bo danes začela 106. kolesarska dirka po Italiji. Veliki favorit na uvodni preizkušnji bo domačin Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), med kandidati za zmago pa je tudi Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Z vožnjo na čas v okolici Pescare se bo danes začela 106. kolesarska dirka po Italiji. Eden od obeh glavnih favoritov je tudi edini slovenski predstavnik Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki bo tritedensko preizkušnjo začel po lanskih zaporednih odstopih na Touru in Vuelti. Njegov glavni tekmec bo predvsem Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step).

Remco Evenepoel GIRO Šport Je epidemije res konec? Zvezdnik poziva: Nosite masko! Primož Roglič Po Italiji Šport Roglič: Moramo se prilagoditi, spremembe niso idealne

Kako izrazito favorizirana sta Roglič in Evenepoel, povedo že stavnice. Na njej ima mladi Belgijec malenkostno prednost s kvoto med 1,80 in 2, medtem ko se vsak vložen evro na Rogliča povrne z okoli tremi evri. Evenepoel je sicer zmagovalec lanske Vuelte, Kisovčan pa je takrat po grdem padcu odstopil z drugega mesta v skupnem seštevku.

Današnja vožnja na čas bo dolga 19,6 km. Začela se bo v Foccacesii in bo 16,8 km potekala po povsem ravninski trasi. Nato pa bo na vrsti 1,2 km dolg vzpon, krajši spust ter nato še en manjši klanec do Ortone. Prvi tekmovalec se bo po startni rampi spustil ob 13.50, zadnji pa ob 16.48.

Remco Evenepoel in Primož Roglič Rogličev rival Šport Evenepoel: "Ste iz Slovenije? Potem vam na to ne bom odgovoril!"

Poleg Rogliča bi moral od Slovencev v ekipi Jumbo-Visma nastopiti še Jan Tratnik, a je moral zaradi petkove nesreče na treningu in poškodbe kolena predčasno odstopiti. Zamenjal ga je Britanec Thomas Gloag.

Primož Roglič in Jan Tratnik Pristal v bolnišnici Šport Šok! Slovenski as dan pred začetkom ostal brez Gira!

Prvi favorit bo kljub prisotnosti Evenepoela in olimpijskega prvaka v tej disciplini, Rogliča, domačin Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Od specialistov za vožnjo na čas bodo na Giru nastopili še Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ), Italijana Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost) in Edoardo Affini, Avstralec Rohan Dennis (oba Jumbo-Visma) in še nekateri drugi.

Glavni favoriti bodo startali med 16.34 in 16.37. Najprej se bo na traso pognal Evenepoel, za njim Roglič, nato pa še Küng in Ganna.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.