Šport > Kolesarstvo
3688 ogledov

Legenda: "Nihče si ne želi Rogličevega padca, toda moštva bodo ..."

Primož Roglič Epa
"Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima," v napovedi dirke po Italiji opozarja nekdanji vrhunski kolesar in strokovni komentator Robbie McEwen.

Primož Roglič in Remco Evenepoel sta nesporna favorita kolesarske dirke po Italiji, vendar pa konkurence ne gre podcenjevati, pred današjim uvodnim testom na 19,6 kilometra dolgi vožnji na čas opozarja Robbie McEwen.

McEwen, desetkratni udeleženec Gira, na katerem je zabeležil 12 etapnih zmag, ne dvomi, da sta Roglič in Evenepoel za razred boljša od konkurentov, ki pa po njegovi oceni niso brez možnosti.

Še posebej če se kateremu od favoritov zgodi karkoli nepredvidljivega.

Robbie McEwen | Avtor: Epa Epa
"Vsekakor mislim, da sta Primož in Remco na drugem nivoju kot ostali," je na vprašanje, ali bomo v prihajajočih tedni spremljali obračun dveh kolesarjev, odvrnil McEwen.

"V uvodnem delu sezone je to postalo več kot očitno, še posebej v Kataloniji. A ne gre pozabiti, da kjer se prepirata dva, lahko tretji dobiček ima. Čeprav sta fizično bolje pripravljena od konkurentov, se lahko na dirki marsikaj zgodi."

"Vsaka dirka je lahko nepredvidljiva, še zlasti pa to velja za tritedenske preizkušnje, kot je Giro. Roglič je imel v preteklosti kar nekaj težav. Večkrat je že moral odstopiti, ker se ni uspel obdržati na kolesu. Na Vuelti se mu je izšlo, toda Tour je bil v tem pogledu pravo nasprotje. Padel je tudi na lanski dirki po Španiji. To je njegova največja ovira. Ostala moštva bodo poskušala vršiti pritisk na Rogliča in maksimalno preizkusiti njegove sposobnosti."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nihče si ne želi njegovega padca, a če na kolesarja vršiš pritisk iz dneva v dan, obstaja verjetnost, da bo podlegel temu pritisku. Tudi Evenepoel se je večkrat znašel v težavah. Padel je na dirki po Lombardiji in utrpel zlom medenice. Na tleh se je znašel tudi med zadnjim nastopom na Giru, mislim, da je takrat manjkal devet dni. Tako da tudi za tekmece še ni vse izgubljeno."

"Zna se zgoditi, da bosta Primož in Remco tako osredotočena eden na drugega, da bosta spregledala kakšnega izzivalca," je opozoril McEwen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.