Šport > Kolesarstvo
670 ogledov

Direktor sporočil novico, ki jo bodo slovenski navijači pozdravili z navdušenjem

Giro d'Italia Profimedia
Direktor kolesarske dirke po Italiji Mauro Vegni je v pogovoru za Sportal potrdil, da predzadnja etapa, kronometer na Svete Višarje, ki so jo nekateri tuji mediji postavili pod vprašaj, zagotovo bo. "Nekdo je izumil težavo, ki pa je v resnici ni," je dejal Vegni.

Direktor je dejal, da je trasa dirke znana že od lanskega oktobra, takrat pripomb ni bilo, govorice oziroma kritike o neprimernosti etape, ki bo na sporedu 27. maja, pa so se pojavile šele zdaj. O tem smo pisali tukaj.

Kolesarski portal Cyclingnews je v svojem sporočilu izpostavil ozek zadnji del trase, ki bo onemogočal spremljanje kolesarjev z avtomobili in tudi vrnitev v dolino. A prvo težavo bodo rešili tako, da bo kolesarje na delu proge spremljal motorist, ki bo vozil mehanika, ta pa bo imel na hrbtu rezervno kolo. V preteklosti se je to že dogajalo.

Giro d'Italia na Višarje Šport Noro razkritje! Italijani razmišljajo o umiku "slovenske" etape na Giru

"Ko bodo kolesarji dosegli cilj na vrhu Višarij, bodo tam imeli prostor, kjer se bodo lahko preoblekli, nato pa se bodo v dolino spustili z gondolo. Sam ne vidim nobenih problemov, podobno smo etapo že pred leti izpeljali na Kronplatzu," pa je rešitev za drugi del težave opisal Vegni.

Slednji je tudi pohvalil organizacijo etap, ki so v preteklosti gostovale v Sloveniji, in zatrdil, da potekajo okvirni pogovori o vrnitvi dirke na sončno stran Alp, kdaj, za zdaj ni znano. Prav tako je izrazil željo, da na dirko privabijo Tadeja Pogačarja, upa, da bo slovenski as na Giru nastopil že naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.