Šport > Kolesarstvo
13719 ogledov

Šok na Giru! Pes zakrivil grd padec Evenepoela!

Remco Evenepoel Reševalni pas/Twitter
Čeprav se na "sprinterski" peti etapi dirke po Italiji ni pričakovalo sprememb v boju za skupno zmago, je mogoče ravno 171 kilometrov dolga etapa od Atripalde do Salerna iz boja izločila prvega favorita dirke.

Peta etapa letošnje dirke po Italiji bi morala služiti kot epski spopad najboljših sprinterjev, medtem ko bi morala biti pred favoriti za skupni seštevek precej umirjena etapa od Atripalde do Salerna v pričakovanju peklenske petkove etape s ciljem na Gran Sassu.

A že na samem startu je bilo jasno, da bo sredina etapa vse prej kot mirna ter namenjena počitku. Kolesarje so namreč pričakale grozljive razmere in hudo deževje, zaradi katerega so bile ceste vlažne in izjemno nevarne.

To sta v samem začetku etape najbolje občutila dva izmed današnjih ubežnikov, Stefano Gandin in Martin Marcellusi, ki sta zdrsnila ne enem izmed zavojev.

Po 20 kilometrih dirke pa pravi šok, saj se je na tleh v bolečinah znašel prvi favorit dirke Remco Evenepoel, potem ko se je v glavnino kolesarjev zagnal neprivezan pes. Slednji sicer ni trčil v nobenega izmed kolesarjev, saj so se mu kolesarji še uspeli ogniti, a so pri silovitem zaviranju in zavijanju zdrsnili ter trčili med seboj.

Zapletli so se predvsem kolesarji ekipe Soudal-QuickStep in eden izmed redkih, ki so pristali na tleh, je bil ravno aktualni svetovni prvak Remco Evenepoel. 

Belgijec je nato nekaj časa sedel ob cesti, na koncu pa se je le spravil na kolo in skupaj s svojo ekipo v lov za glavnino. Preostali kolesarji so medtem povsem popustili tempo ter počakali na svetovnega prvaka, ki jih je brez težav po nekaj kilometrih ujel.

Kamere so ta čas neprestano snemale Remca, ki je vmes pokazal palec navzgor, kar pomeni, da z njim naj ne bi bilo hujšega. Res pa je, da je po nesreči kar nekaj časa sedel ob cesti in potreboval čas, da je prišel k sebi. Kako resne so poškodbe in kako bodo vplivale na njegovo nadaljevanje dirke, bo tako najverjetneje jasno že v petek, ko čaka kolesarje prva resna gorska etapa.

V skupnem seštevku Gira sicer po štirih etapah vodi Norvežan Andreas Leknesund (Team DSM), ki ima pred Evenepoelom 28 sekund naskoka. Slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki se je na čelu glavnine izognil težavam, je v skupnem seštevku peti z zaostankom 1:12 minute. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Toma 19:20 10.maj 2023.

    Bravo Fifi!

  • Avatar pantani
    pantani 14:47 10.maj 2023.

    Jbga,tudi Roglič je na Vuelti 2022 padel in olajšal delo remcu!!!