Šport > Nogomet
8182 ogledov

Tako izgledajo poškodbe Jana Tratnika po grozljivi nesreči

Poškodbe Jana Tratnika
1/4
Instagram/Jan Tratnik
Jan Tratnik se je po poškodbah, zaradi katerih je moral izpustiti nastop na dirki po Italiji, že nekajkrat oglasil na socialnih omrežjih.

Vsega dan pred začetkom letošnje dirke po Italiji sta iz vrst kolesarske ekipe Jumbo-Visme prišli dve šokantni novici. Najprej so Nizozemci sporočili, da je bil njihov odlični kolesar Jan Tratnik prepeljan v bolnišnico, potem ko je na treningu vanj trčila voznica osebnega avtomobila, kasneje pa so iz ekipe še sporočili, da Slovenec zaradi poškodb izpušča dirko po Italiji.

Medtem ko bo odsotnost enega najboljši kronometristov sveta in zvestega pomočnika hud udarec za kapetana ekipe Primoža Rogliča, se je na socialnih omrežjih oglasil tudi nesrečni Tratnik, ki pa kljub velikemu razočaranju poizkuša na vse skupaj gledati čim bolj pozitivno.

Tratnik je tako že v soboto, dan po nesreči in na dan starta dirke po Italiji, preko socialnih omrežij delil daljšo objavo, v kateri je podrobneje opisal nesrečo ter razkril poškodbe, ki jih je ob trku utrpel. Zraven je tudi priložil fotografije poškodb, po videzu katerih je skoraj neverjetno, da je zgornji del telesa (z izjemo odrgnin) ostal nepoškodovan. Najhuje sta tako končali stegnenica in koleno, ki sta po fotografijah sodeč zelo močno otekli, Tratnikova noga pa je za nekaj časa končala v opornici.

Poškodbe Jana Tratnika | Avtor: Instagram/Jan Tratnik Instagram/Jan Tratnik

Že v nedeljo pa je priljubljeni Slovenec objavil novo fotografijo, na kateri je očitno, da si mora pri hoji pomagati z berglami. A kljub fotografiji, ki je prestrašila mnoge njegove sledilce, Tratnik še naprej ostaja optimističen. "Preveč razmišljati, zakaj je prišlo do tega, ni produktivno. Bolje se je osredotočiti na okrevanje in se vrniti še močnejši," je sporočil kolesarski as.

Vse fotografije Tratnikovih poškodb, ki jih je kolesar delil preko socialnih omrežij, si lahko ogledate v GALERIJI.

33-letni Slovenec je sicer svoje največje dosežke dosegel ravno na sloviti italijanski pentlji, na kateri je leta 2020 celo dobil etapo in slavil največjo zmago svoje kariere, medtem ko je leto kasneje kraljevsko etapo dirke končal na drugem mestu. Letos bi mu morala pripasti vloga enega ključnih pomočnikov Primoža Rogliča pri njegovem lovu na prvo skupno zmago na dirki po Italiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice