Šport > Kolesarstvo
37465 ogledov

Legenda z noro anekdoto: "Da ne bi kje podpisal tistega slovenskega skakalca!"

Jonathan Vaughters Profimedia
Jonathan Vaughters je razkril zanimivo zgodbo, kako mu člani njegove ekipe niso dovolili, da bi pripeljal nadarjenega slovenskega kolesarja - Primoža Rogliča!

Vsem, ki na Eurosportu spremljamo prenose dirke po Italiji, je zadnji dve etapi popestril legendarni kolesar in vodja ekipe EF Education-EasyPost (bivši Cannondale) Jonathan Vaughters, ki je v studiu opravljal vlogo strokovnega komentatorja. Eden največjih strokovnjakov v svetu kolesarstva je tako nudil zanimiv strokoven pogled na dogajanje, obenem pa je prenose popestril z zanimivimi anekdotami in dogodivščinami, ki jih je doživel še kot aktiven kolesar ter zdaj vodja ekipe.

Med drugim je razkril tudi zanimivo zgodbo o tem, kako je vedno rad iskal nebrušene diamante ter iz njih izklesal vrhunske kolesarje. Slednji kljub svojemu talentu zaradi določenih pomanjkljivosti niso bili tako zanimivi na trgu, zato jih je brez težav zvabil v svojo ekipo, kjer je nato poizkušal odpraviti njihove napake. Tako se je pogosto dokopal do naravnost fantastičnih kolesarjev, ki bi bili drugače povsem spregledani. Nato pa se mu je njegova ekipa enkrat naravnost uprla, ko je dobil idejo, da bi v svoje vrste pripeljal Primoža Rogliča!

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pogosto v 'nekolesarskih državah', torej ne na Nizozemskem ali Belgiji, kjer so kolesarji že od mladih nog 'izobraženi', ampak recimo pri kolesarjih iz ZDA ali Avstralije, moraš učiti mladega WorldTour kolesarja čistih osnov, ker se tega v svojih mladinskih kategorijah še niso naučili. Profesionalce moraš učiti, kako se sploh lovi karavano, ali gre po bidone. Tako imate v svojih vrstah kolesarje, ki pri testiranjih proizvajajo neverjetne številke, a nimajo nobenih kolesarskih veščin dirkanja."

"In to spravlja naše športne direktorje ob živce. Sam namreč rad podpisujem take talente. In potem moji športni direktorji izgubljajo živce in si mislijo, moj bog, spet nam je pripeljal enega izmed svojih nesposobnih talentov. Pri enem določenem kolesarju pa so imeli dovolj. Udarili so po mizi in rekli, da zdaj pa je to že preveč. Dovolj imamo, da nam pošiljaš te nesposobneže. Medtem ko si sam lepo na telefonu ali pred televizijo, moramo mi učiti te kolesarje takšne stvari, kot je predaja bidonov. Nočemo več takih kolesarjev in ne, ne smeš nam pripeljati tega kolesarja!"

"Tu pa je bil še problem, ker ni imel kolesarskega ozadja. Vas zanima ime kolesarja? Primož Roglič! Ups! Gre za zabavno zgodbo. Saj sem jih razumel, po eni strani so imeli prav. Ker smo takrat res podpsiali kup talentov, ki se niso nikoli razvili, in so imeli moji sodelavci počasi vsega dovolj. Gre namreč za iskanje zlata. Šele eden izmed vsakih deset teh supertalentov se resnično razvije v odličnega kolesarja. Vseh ostalih devet izmed desetih nekdanjih smučarskih skakalcev se namreč ne bo razvilo v olimpijskega prvaka," je z anekdoto navdušil vodja ekipe EF Education-EasyPost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice