Šport > Kolesarstvo
18268 ogledov

Znano, kaj je Rogliču preprečilo napad na spektakularni etapi

Primož Roglič Profimedia
Vsi so pričakovali, da se bo Roglič danes morda boril celo za etapno zmago ali pa vsaj napadel glavnega konkurenta za skupno zmago Remca Evenepoela, a ni bilo tako. Pojasnil je, zakaj.

"Pogoji so bili takšni, da je bilo skoraj nemogoče narediti karkoli," je v cilju sedme etape, ki jo je dobil eden od treh ubežnikov Davide Bais, pojasnil slovenski šampion Primož Roglič, v mislih pa je imel mraz in močen protiveter. "Toda noge so bile dobre. To je dober znak. Veter se je malce okrepil, tako da ni bilo pametno skakati ven iz velike skupine. Kolegi iz moštva so me danes dobro obkrožali in naredili dobro delo," je za spletno stran Jumbo-Visme razložil Zasavec.  

Giro 2023, 7. etapa Prva gorska etapa Šport Ubežniki pobrali slavo, Roglič v cilju za Remcom

Podobnega mnenja kot Roglič je bil po sedmi etapi tudi Remco Evenepoel, ta je v cilj prišel četrti oz. prvi iz prve večje skupine (etapo so sicer z več kot 210-kilometrskim begom zaznamovali trije ubežniki). "Za nas je bil to perfekten dan," je po mirnem petku v pisarni z nasmehom na ustih novinarjem razlagal Evenepoel. Ta je v tem tednu dvakrat grdo padel, tako da so mnogi mislili, da bi lahko tekmeci danes to izkoristili. Toda napada na vzponu na gorski masiv Gran Sasso ni bilo. Pred Rogličem ima 23-letni Belgijec tako še vedno 44 sekund prednosti. "Precej mirno je bilo za nas. Premirje smo bili priča predvsem zaradi močnega protivetra in ni bilo lahko prevzeti pobude. Danes je bilo skoraj nemogoče napasti. V takšnih okoliščinah se ne da narediti veliko," je Rogliču (danes peti) prikimal član Soudal-Quick Stepa in dodal, da je bilo danes v gorah precej hladno.  

V majici vodilnega tako po zaspani etapi, kjer smo namesto spektakla dobili dolgčas, je Norvežan Andreas Leknesund. "Počutil sem se dobro. Imeli smo srečo, da se je etapa odvila, kot se je. Na vso moč je šlo zgolj v zadnjem kilometru. Lahko smo hvaležni, saj bomo še dva dni lastniki rožnate majice. Pričakoval sem, da bo težje, bilo je kar malce dolgočasno," je po koncu etape priznal 23-letni Norvežan. Ta je danes postal norveški rekorder po številu dni v rožnati majici. S štirimi dnevi je zbral enega več od Knuta Knudsena (1981).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:43 13.maj 2023.

    Mater ste nekateri pametni, zahtevate, da Primož skače in napada v veter ter troši moči tik pred kronometrom v nedeljo...Glejte fusbal, tisto boste morda razumeli ....

  • toni6 07:30 13.maj 2023.

    Res nisi pri pameti. Kaj misliš, da dirkajo za tebe in da boš videl dogajanje 6 ur. To je 3 tedenska dirka, ne enodnevna. Treba je biti pameten in ne napadati brezglavo. Glej zadnje pol ure in uporabi časovni zamik ...prikaži več pa ti bo zanimivo. Še prej pa 5 ur pol kolesari in boš zelo koristno porabil čas in ne boš več pisal neumnosti.

  • Idioti 22:04 12.maj 2023.

    Namesto da bi ga zmatral , oni se peljejo kot na proslavi ! A misliš ti dirkati , ker imaš 44 s zaostanka al misliš na svojih etapah nas zajebavat ! Veter piha vsem ekipam enako . A ti je ...prikaži veče tudi v cilju pihalo , ko si skoraj končal na ograji ? A ti ni bilo dosti padcev, ko te vozijo tvoji v sredini celotne skupine ekip !