Šport > Kolesarstvo
11541 ogledov

Roglič ob koncu etape v novih težavah

Primož Roglič Profimedia
Slovenski as se je moral v zaključku etape znova potruditi, da se je obdržal v glavnini.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič se je v zadnjih kilometrih šeste etape, ki se je začela in končala v Neaplju, znašel v težavah. Zaradi okvare na kolesu se je namreč 16 kilometrov pred ciljem moral ustaviti in zamenjati kolo. S tem je izgubil kar nekaj časa, nato pa se je poizkušal s pomočjo moštvenih kolegov vrniti v glavnino. To mu je uspelo dobrih 10 kilometrov pred ciljem.

A s tem posel še ni bil povsem opravljen, saj bi ga v ozadju glavnine lahko zaustavil vsak padec v ospredju kolone, vendar ga je ekipa kasneje brez večjih težav pripeljala proti čelu pelotona.

Okvara kolesa pa morda niti ni bila edini problem, ki ga je Zasavec doživel v tem dnevu, saj je po raztrganem oblačilu bilo moč sklepati, da se je med etapo znašel na tleh.

Primož Roglič | Avtor: youtube youtube

V ospredju sta sicer po dolgem begu še naprej kolesarila zadnja ubežnika Simon Clarke in Alessandro De Marchi. Kar nekaj časa je kazalo na zmago enega od njiju, a so ekipe sprinterjev še prav čas dvignile tempo, dvojec pa je bil 'kruto' ujet 250 metrov pred ciljno črto.

Za zmago so se tako udarili sprinterji, najmočnejši je bil Mads Pedersen. Ta se je tako prebil v klub tistih, ki so zmagali na vsaj eni etapi Gira, Toura in Vuelte. Za njim sta ciljno črto prečkala Jonathan Milan in Pascal Ackermann.

Rožnato majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Norvežan Andreas Leknessund (DSM), ki ima 28 sekund pred belgijskim zvezdnikom Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step), ki je sicer v sredini deževni etapi dvakrat padel. Glavni tekmec Rogliča za skupno zmago je danes končal v glavnini tako kot Leknesund. Enako je storil Roglič, ki je v skupni razvrstitvi ostal peti z zaostankom minute in 12 sekund.

Komentarjev 2
  • albert6 07:47 12.maj 2023.

    Spet na podnu

  • smoljo 17:20 11.maj 2023.

    Ineos se pa gre velike šleperje

Sorodne novice