Šport > Kolesarstvo
17469 ogledov

Drugi Remcov padec ni bil nedolžen, poškodbe so takšne

Remco Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel jo je ob drugem padcu v peti etapi Gira precej skupil.

Svetovni prvak Remco Evenepoel se je v peti etapi Gira, ki jo je zaznamovalo deževno vreme in mokro cestišče, dvakrat znašel na tleh. Prvič že na začetku etape, ko je padec v glavnini povzročil pes, drugič pa dobra dva kilometra pred ciljem. Po etapi je Belgijec odšel na zdravniški pregled in izkazalo se je, da jo ni odnesel povsem brez posledic.

"Prvi padec, ki ga je povzročil pes, je minil še kar v redu, po drugem pa čuti precej bolečin na desni strani telesa. Ima tudi velik hematom in zakrčene mišice na tem mestu ter problem s križnico. Če bo šlo vse po sreči, bo z dobro masažo, osteopatsko terapijo ter dobrim počitkom ponoči, stanje nekoliko boljše. To bomo videli zjutraj," je o stanju belgijskega asa dejal zdravnik moštva Soudal Quick-Step Toon Cruyt.

Ta je še dodal: "Minilo bo nekaj dni, da bo hematom izginil. Upamo, da bo zakrčenost mišic odpravljena že prej, a ga jutri čaka zelo težek dan."

Šesta etapa bo sicer potekala v okolici Neaplja, ki bo gostil tako start kot cilj.

V sredo je padel tudi Primož Roglič, vendar je po etapi povedal, da se počuti v redu. Ob drugem Remcovem padcu je na tleh sicer končal tudi kolesar ob Slovencu, pri tem pa je nekoliko treščil v Zasavca, ki je v cilj prišel z rahko okrvavljeno nogo.

"Z menoj je vse v redu, lahko bi se končalo veliko slabše. Moji sotekmovalci so opravili odlično delo, da so me hitro vrnili v glavnino," je o svojem padcu dejal Roglič, o drugi nesreči Evenepoela, ki je sledila po Slovenčevem povratku med najboljše, pa je dejal: "Pri drugem padcu sem dobil udarec v nogo zaradi padlega kolesarja pred mano... Vesel sem, da sem tu."

Za trenutek se je pogovoril tudi z Remcom, ki mu je sicer dejal, da je z njim vse v redu. "Na srečo," je ob tem dejal Roglič.

Po zdravniškem pregledu so iz tabora Soudal Quick-Stepa nato prišle drugačne informacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice