Šport > Košarka
3380 ogledov

Takšno je stanje Rogliča in Evenepoela

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski as jo je odnesel brez posledic.

Peto etapo Gira so zaznamovali številni padci, trdoto cestišča pa sta občutila tudi prva favorita dirke Remco Evenepoel, ki je padel celo dvakrat, in Primož Roglič. Slovenski as je padel 7,4 km pred ciljem, šlo je pravzaprav za zadnji ovinek v etapi.

"Z menoj je vse v redu," je po prihodu v cilj za Cycling Pro Net dejal Zasavec in dodal: "Lahko bi se končalo veliko slabše. Moji sotekmovalci so opravili odlično delo, da so me hitro vrnili v glavnino. Vesel sem, da sem prišel do cilja današnje etape."

Evenepoel pa je kar dvakrat za nekaj časa obsedel ob cestišču. Že 20 km po začetku deževne etape je svetovni prvak izgubil nadzor nad kolesom, potem ko je na cestišče zašel manjši pes, nato pa se je 2,4 kilometra pred koncem etape znova znašel na tleh po padcu lepega števila kolesarjev, a to ni vplivalo na njegovo uvrstitev v skupni razvrstitvi, saj se je nesreča zgodila znotraj zadnjih treh kilometrov.

"Zdi se, da ni prišlo do zlomov, a bo zdaj odšel na pegled. Zvečer bomo podali izjavo za javnost," je po koncu etape dejal Phil Lowe, predstavnik za medije pri Evenepoelovem moštvu Soudal-Quick Step. Tudi Belgijec se je tako najverjetneje izognil resnejšim poškodbam.

Rožnato majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Norvežan Andreas Leknesund (DSM), njegova prednost pred Evenepoelom še naprej znaša 28 sekund. Roglič je v skupnem seštevku zadržal peto mesto z zaostankom 1:12 minute.

Poleg Rogliča in Evenepoela se je v zadnjih metrih na tleh znašel tudi sloviti britanski sprinter Mark Cavendish. Ob trčenju z njim jo je sicer skupil Filippo Fiorelli, ki si je ob naletu v ogrado poškodoval roko, po etapi ga je odpeljalo reševalno vozilo. 

Etapo je dobil Kaden Groves.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice