Šport > Kolesarstvo
4205 ogledov

Evenepoel pred pomembno etapo z besedami nad Rogliča

Remco Evenepoel Profimedia
Svetovni prvak Remco Evenepoel je dejal, da so pri Jumbo Vismi precej nervozni.

Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel je po včerajšnji šesti etapi dirke po Italiji dejal, da ne čuti posledic dveh padcev, ki jih je doživel na sredini etapi. Svetovni prvak je tako pripravljen na prvo resnejšo preizkušnjo, ki bo potekala danes, kolesarji se bodo na 218 km dolgi trasi od Capue do Gran Sasso d'Italie povzpeli za skupno 3900 metrov, čaka pa jih tudi ciljni vzpon, na katerem se bodo dvignili nad 2000 metrov nadmorske višine.

Čeprav je Evenopoel zanikal hujše poškodbe po bližnjih srečanjih s cestiščem, je za pričakovati, da bosta predvsem ekipi Ineos Grenadiers in Jumbo Visma tokrat pošteno preizkusili njegovo stanje.

Po izjavah sodeč Belgijec za svojega najresnejšega tekmeca šteje slovenskega asa Primoža Rogliča. "Imam občutek, da je Roglič nervozen, zaveda se, da ima 44 sekund zaostanka. So nervozni, v glavnini se veliko prerivajo, to je pač stil ekipe Jumbo Visma. Videli bomo, če bo jutri skušal nadoknaditi zaostanek," je z nekaj miselnimi igricami po šesti etapi postregel Evenepoel.

"Po začetni vožnji na čas in četrti etapi menim, da sem močnejši. Trenutno je to idealen scenarij za nas. Na dirki po Kataloniji (to je v medsebojnem dvoboju za šest sekund dobil Roglič, op. p.) sem zaostajal, tokrat sem spredaj. Mi ne čutimo stresa, bolj ga oni," je svojem boju z Rogličem še dejal Belgijec.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:43 12.maj 2023.

    Naduvani remco bo popušil!!!

Sorodne novice