Šport > Kolesarstvo
6087 ogledov

Remco po etapi spregovoril o svojem stanju

Remco Evenepoel Profimedia
Svetovni prvak je dejal, da mu je potek šeste etape povsem ustrezal.

Svetoni prvak Remco Evenepoel je v peti etapi dvakrat obležal na cestišču in si pri tem poškodoval desno stran svojega telesa in križnico.

"Če bo šlo vse po sreči, bo z dobro masažo, z osteopatsko terapijo ter dobrim počitkom ponoči, stanje nekoliko boljše. Minilo bo nekaj dni, da bo hematom izginil. Upamo, da bo zakrčenost mišic odpravljena že prej, a ga jutri čaka zelo težek dan," je sicer dan pred šesto etapo, ki je potekala v okolici Neaplja, dejal zdravnik moštva Soudal Quick-Step Toon Cruyt.

A že pred začetkom četrtkove preizkušnje so belgijski ljubitelji kolesarstva prejeli dobro novico. Evenepoel je bil na predstavitvi dobro razpoložen, v Neaplju, ki je v zadnjih dneh ponorel zaradi nogometa, Napoli je tretjič v zgodovini in prvič po 33 letih postal italijanski prvak, pa je nekdanji nogometaš brez težav 'žongliral' z žogo.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Po etapi je potrdil, da ni imel večjih težav. "Padca s pete etape ne bosta vplivala na mojo vožnjo v jutrišnji prvi gorski preizkušnji," je novinarjem belgijske Sporze zagotovil svetovni prvak.

"Danes je bila hitra etapa, a smo se na spustih vseskozi nahajali v ospredju, na cilj pa prišli povsem varno. Odlično, ne?" se je ozrl na četrtkovo vožnjo, ki jo je v ciljnem sprintu sicer dobil Mads Pedersen.

"Še vedno imam nekoliko 'trdo' nogo, vendar nisem zaostal: to je bilo dobro. Jutri me to ne bo več oviralo. Bolečina je le površinska. Za mano je dober dan," je pred prvim pravim bojem optimističen belgijski šampion, ki je skupno tretji, pred največjim tekmecem za skupno zmago Primožem Rogličem pa ima 44 sekund naskoka.

V petek bo na sporedu sicer prva velika gorska etapa letošnjega Gira. Kolesarji se bodo na 218 km dolgi trasi od Capue do Gran Sasso d'Italie povzpeli za 3900 m, čaka pa jih tudi ciljni vzpon, na katerem se bodo dvignili nad 2000 metrov nadmorske višine. Po koncu etape bomo tako videli, ali se Evenepoel resnično počuti dokaj dobro, ali pa je želel nekoliko prikriti svoje slabosti.

Pričakuje se, da bodo ostale ekipe resno preizkusile njegovo stanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice